Pagina's

zondag, januari 13, 2008

Wilders brengt u ernstige schade toeDrie activisten van de Internationale Socialisten zijn op de Dappermarkt in Amsterdam gearresteerd omdat zij op straat stonden met een satirische poster over Geert Wilders.

Op de poster wordt de omstreden politicus afgebeeld op een sigarettenpakje, met de tekst: ‘Extremist – brengt u en de samenleving ernstige schade toe’. De activisten werden een aantal uur vastgehouden op het bureau, hun posters en borden werden in beslag genomen. Volgens de politie is er sprake van smaad. Geert Wilders zou persoonlijk een klacht hebben ingediend over de poster.

Blijkbaar vindt Wilders dat de vrijheid van meningsuiting alleen voor hem zelf geldt. Zelf mag hij wel allerlei dingen roepen over bijvoorbeeld het verbieden van de Koran en bestempelde zijn partij de Antillen als 'een corrupte boevenbende'.
Maar laat vooral niemand wat terugroepen, want dat kan natuurlijk niet volgens Geert.

Pepijn Brandon van de Internationale Socialisten daarover:
‘Wij vinden het noodzakelijk dat er in Nederland de ruimte blijft bestaan om kritiek te uiten op Geert Wilders, zeker in het huidige politieke klimaat, waarin hij wekelijks haat kan zaaien tegen een hele bevolkingsgroep. Wij zijn dan ook niet van plan om ons hierdoor te laten afhouden van het verspreiden van onze poster.’

3 opmerkingen:

Anoniem zei

heeft umisschien ook wat van die zogenaamde verschrikkelijk dingen die wilders gezegd zou hebben op uw site staan?
want vragen om de koran te verbieden vind ik nou niet zo erg.
en even ter info bolkenstein waarschuwde 15 jaar geleden al dat ned moest oppassen dat de antillen geen corupte bende zou worden(dus heeft de politiek niet goed opgelet de afgelopen 15 jaar)
en volgens a pechtold is het een corrupte bende daar alleen hij zegt het netter .

Unknown zei

http://weblog.123politiek.nl/

geen probleem los je op met extremisme of racisme.

hoe meer postings op het wbe en posters op de voordeur hoe beter

Anoniem zei

Ten eerste wil ik zeggen tegen diegene die anoniem heeft gepost, tja het zegt genoeg dat je anoniem post. Indien je echt iets vindt, wat je niet klakkeloos van iemand of een politieke partij hebt overgenomen, durf je de confrontatie met daarbij de gevolgen wel aan. Want roepen dat je iets vindt, omdat je inderdaad bang bent voor het onbekende en daardoor maar vindt wat anderen ook vinden is TOCH NET NOG een beetje kleuterschool-achtig. Maar van sukkeltjes hebben we tegenwoordig genoeg hier in Nederland. En ten tweede als we wilders serieus gaan nemen, zijn we ook allemaal sukkeltjes die geen genoeg sensatie in ons leven hebben. En daardoor op onzin gaan letten en reageren.