Pagina's

zondag, maart 01, 2009

Quote: Niet Wilders, maar free speech de grootste

Wilders wint niet wegens moslimstandpunten, maar omdat Nederland veel Voltaires kent. Hele artikel op Over_alles_een_mening.

Het is de vrijheid van meningsuiting waarop Wilders wint. De aanklacht in Nederland, het gezeur van Engeland. Dát is dus het punt waar andere partijen blijkbaar dingen laten liggen. Dat is nog niet eens in de Tweede Kamer. In het recentelijke kamerdebat hebben GroenLinks, de VVD en D66 Wilders wel degelijk gesteund. Het zal dus met name zijn dat de beeldvorming is dat hij de enige is die opkomt voor de vrijheid van meningsuiting.

Het goede nieuws hieraan is dat blijkbaar heel veel Nederlanders zich druk maken over inperking van de vrijheid van meningsuiting. Zeker als je bekijkt dat ook (links)liberale partijen als D66 en Groen Links stijgen in de peilingen, kun je slechts concluderen dat die vrijheid Nederlanders aan het hart gaat. En dat voor Nederlanders van alle lagen van de bevolking, van Telegraaf-lezer tot grachtengordel GroenLinkser.

Geert Wilders wint dus niet omdat Nederlanders tegen moslims zijn. Maar omdat ze willen dat iedereen dingen kan roepen, desnoods waar dingen waar ze het niet mee eens zijn. Voltaires volop dus. Nu maar hopen dat de vrijheid van meningsuiting écht wordt beschermd. En ook dat iedereen doorziet dat iemand die boeken wil verbieden deze vrijheid niet echt beschermd.

Geen opmerkingen: