Pagina's

zondag, maart 01, 2009

Hoe denkt Dronten over het weren van circusdieren?

‘Wilde dieren moeten worden geweerd uit het circus’, dat stelde Lisanne Boerman (16) in een commissievergadering van de gemeenteraad van Dronten van november 2008.

De Dronter fracties van GroenLinks en de PvdA hebben naar aanleiding van het burgerinitiatief van de Lisanne Boerman in een brief aan minister Gerda Verburg gevraagd om het gebruik van wilde dieren in circussen te verbieden.

Door het indienen van een burgerinitiatief, heeft zij het onderwerp Circusdieren op de politieke agenda gekregen. Zij nodigde daarbij de raadsleden uit, verdere stappen te ondernemen om ‘wilde dieren’ uit het circus in de gemeente Dronten te weren. In haar betoog wees ze erop dat zeer recent in de gemeente Alphen aan de Rijn aan het Moskou-Holiday Circus vergunning is verleend onder voorwaarde dat men geen optreden zou verzorgen met wilde dieren. Het circus heeft zich aan die afspraak gehouden.

Voordat raadsleden in Dronten verdere besluiten nemen willen zij graag weten hoe andere inwoners van Dronten hierover denken.

Hier kunnen inwoners van Dronten t/m 12 maart hun mening geven.

Geen opmerkingen: