Pagina's

maandag, maart 30, 2009

PVV doet zichzelf een groot plezier

De PVV deed zichzelf een groot plezier door weg te lopen uit de tweede kamer. Dankzij de afwezigheid van de partij van de onvrijheid, ook wel bekend onder de naam PVV, haalde een voorstel om de begroting van de ‘multiculti’s’ van de NPS met een bescheiden bedrag te korten het niet. Kan de PVV niet vaker wegblijven?

Bron: NPS

Eén effect werd echter donderdagnacht na het debat al onmiddellijk duidelijk, toen de Tweede Kamer begon aan de wekelijkse stemmingen. Niet alleen stemmingen over het crisisdebat, maar ook over zaken die de dagen daarvoor waren behandeld. Zoals de Mediawet, waar het PVV-Kamerlid Martin Bosma zich nogal duchtig had geweerd tegen de in zijn ogen te linkse publieke omroep. Vooral de ‘multi-culti’s’ van de NPS moesten het in onvervalste PVV-stijl ontgelden.

Bosma kondigde in het debat dan ook aan sympathiek te staan tegenover een voorstel van zijn collega’s van het CDA, de VVD, de ChristenUnie en de SGP om het budget van de NPS volgend jaar met een overigens bescheiden bedrag te korten. Toen het voorstel donderdagnacht in stemming werd gebracht, bleken vijf fracties (CDA, VVD, ChristenUnie, SGP en Verdonk) voor met in totaal 71 zetels. De PvdA, de SP, GroenLinks, D66 en de Partij voor de Dieren waren met in totaal 70 zetels tegen. Maar omdat de negen leden van de PVV-fractie al een tijdje waren vertrokken, werden zij geacht tegen te zijn, zodat het voorstel donderdagnacht met 71 tegen 79 zetels alsnog werd verworpen.

Je hoeft natuurlijk geen groot rekenwonder te zijn om te weten, hoe die stemming uitgepakt was als de PVV-fractie er wel was geweest.

Geen opmerkingen: