Pagina's

Peter Pels (PvdA) "wij denken meer voor onze kiezers te kunnen doen in dan buiten het college"

Opgedoken uit de catacomben van de website van Omroep Flevoland. Leo Schouwenaar draaide dit blogje in elkaar "Maar ik wil de PvdA best uit de droom helpen..... Het geld is op. [..] Dus tel je rooie knopen, uithuilen en oppositie voeren."

Peter Pels (fractievoorzitter PvdA PS Flevoland) reageerde in de comments. Jammer om te laten verstoffen in de catacomben van de website van omroep Flevoland:

"Beste Leo,

In reactie op je column.

1). Er heeft met de behandeling van het rapport geen besluitvorming over Oostvaarderswold plaatsgevonden. Het rapport ging over het verleden en wat daar is misgegaan. Het college is ook niet gevallen omdat de coalitiepartners een politiek conflict hebben.

2) We hebben met de coalitiepartners al eerder afspraken gemaakt over een de natuuropgave in Flevoland. We gaan in het zogenaamde open planproces onder een onafhankelijk voorzitter bekijken waar nieuwe natuur het beste ontwikkeld kan worden in Flevoland. Met inzet van gronden die nu onderdeel zijn van het Oostvaarderswold-gebied en de eigen bijdrage die de provincie nog beschikbaar heeft (er is dus wel geld beschikbaar).

3). Dat Oostvaarderswold in de oorspronkelijke vorm niet doorgaat vinden we natuurlijk jammer, maar dat ligt vooral aan de koerswijziging die het rijk heeft gemaakt. De wereld is nogal veranderd na de brief van Bleker, de uitspraken van de Raad van State en de bestuursrechter. Daar kunnen ook wij niet omheen als PvdA.

4) Ja, de realisatie van Oostvaarderswold is belangrijk voor de PvdA, maar het is niet ons enige programmapunt. De PvdA is een brede volkspartij met een brede agenda. Denk aan duurzaamheid, werkgelegenheid, bereikbaarheid.

5) Wat betreft de sociale agenda: landelijk is besloten dat de provincies terugmoeten naar hun kerntaken. De sociale agenda zou zonder de PvdA in het college in veel hoger tempo zijn afgebouwd. De PvdA kan er nu voor zorgen dat taken zorgvuldig worden overgedragen aan bijvoorbeeld gemeenten. Zodat jongeren niet de dupe worden van de overdracht van de jeugdzorg aan de gemeenten, om maar iets te noemen.

Ik vind het dus niet gek dat de PvdA opnieuw collegeverantwoordelijkheid wil dragen: wij denken meer voor onze kiezers te kunnen doen in dan buiten het college. Of we in het college komen en met welke partijen, dat moet de verkenningsronde uitwijzen.

Hartelijke groet, Peter Pels, fractievoorzitter PvdA Flevoland"

Geen opmerkingen: