Pagina's

woensdag, mei 30, 2012

Quote: "Hoe GroenLinks Erik Jacobs kwijtraakte"

Ik snap best dat het belastinggeld ergens vandaan moet komen. En dat er dus goed naar bestaande vrijstellingen gekeken moet worden zoals hypotheekrenteaftrek en de woon-werkvergoeding. Maar als Van Gent in een poging om CDA-VVD maatregelen te verdedigen de forens bestempelt als 'happy few', dan zakt mijn broek af.
We hadden eerst al het gedoe rondom de kandidatuur van Dibi en nu dit weer. Het wordt hoog tijd dat de Tweede Kamer fractie haar communicatie-skills wat oppoetst. En snel graag een beetje: de verkiezingen komen eraan.

Anders krijgen we meer van dit soort berichten:

Volgens mij past dat prima in het idee van Groenlinks. Participeren, werken voor de kost, met zo min mogelijk belasting voor de omgeving. Want ik ben, volgens mij niet ten onrechte, van mening dat per trein reizen beter is dan per auto reizen. Immers, ik sta niet met mijn roet- en fijnstofkanon bij andere mensen voor de deur te ronken, ik verslijt geen wegen en veroorzaak geen nodeloze opstoppingen waardoor de vrachtwagens van onze transportnatie vastlopen. Maar dat is volgens Ineke van Gent allemaal nog onvoldoende. Deze mastodont van wat ik voorheen mijn partij noemde, vindt mij/mijn vrouw vieze egoïstische milieuvervuilers. Forenzen is namelijk `een overbodige en milieubelastende luxe‘, zo riep ze vorige week. En alsof dat nog niet genoeg was deed ze daar vanochtend nog een schepje bovenop door te roepen dat de trein een zware belasting is voor het milieu. Forenzen zijn in de beleving van Van Gent een stelletje geluksvogels die niet moeten mekkeren.Nee, ik begin met te stellen dat Van Gent niets heeft begrepen van haar taak als politica: namelijk het verdedigen van de belangen en het verwezenlijken van de idealen van de achterban van haar partij, van haar kiezers, van de mensen die haar op het pluche hebben gehesen. Van mij dus. En daarbij mag Van Gent best in haar handjes wrijven: ik slik namelijk veel. Ik snap compromissen, ik snap dat een 5 procent koopkrachtderving voor mijn gezin een ongelukkige consequentie is van de economische crisis en mijn toevallige omstandigheden. Van Gent kan mij van alles uitleggen en ik ben bereid veel te vergoeilijken.Zeg bijvoorbeeld: “Dit kon niet anders. Ik ben het er ook niet mee eens, maar het moest. Want in ruil voor deze maatregel kunnen gehandicapten aan het werk blijven, kunnen we ons onderwijs op peil houden en blijft het milieu gespaard.” Idealen waar ik voor sta, ideeën waar Groenlinksers best de broekriem voor willen aanhalen. Solidair zijn met de zwakkeren, met het weerloze. Daar wil ik best zaken voor laten.[..] Maar wat doet Van Gent? Die zegt tegen me: “jij bent een vieze forens. Jij moet maar ergens anders gaan werken of wonen. Jij bent bevoorrecht.” (Wat is dat überhaupt voor een stupide argument?) Het is nota bene niet eens het eigen beleid van Groenlinks, maar een idee uit het akkoord van CDA en VVD. Van Gent zit slaat haar eigen kiezers in het gezicht met het beleid van twee partijen die voor de meesten van haar kiezers nooit een optie zullen zijn.[..]Houdoe en bedankt Ineke, mij ben je kwijt.

Bron: het artikel op deJaap.nl 'Hoe GroenLinks mij kwijtraakte' van Erik Jacobs 

Geen opmerkingen: