Pagina's

maandag, januari 17, 2011

GroenLinks en D66 gaan lijstverbinding aan in Flevoland

GroenLinks en D66 gaan in Flevoland een lijstverbinding aan voor de komende Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. De twee partijen hopen zo samen hun kansen op een restzetel te vergroten. Uiteraard houden beide partijen ieder een eigen programma, kieslijst en dus hun eigen identiteit.

“Samen hebben we een grotere kans op een restzetel dan afzonderlijk,” aldus D66-bestuursvoorzitter Niels Abcouwer, “door samen op te trekken hopen we na de verkiezingen sterker te staan”.  GroenLinks bestuurslid Leo Broekhuis geeft aan dat er geen inhoudelijke afspraken over politieke standpunten zijn gemaakt. “We laten met de lijstverbinding zien dat we graag willen samenwerken,” zegt Broekhuis. “De verwachting is dat de komende vier jaar regelmatig samen op te kunnen trekken ondanks verschil van mening over sommige onderwerpen.”

De verdeling van zetels volgens de kieswet geeft partijen of lijstverbindingen met meer zetels een grotere kans om een restzetel te krijgen. Die restzetel(s) worden dan op basis van het aantal stemmen toegekend aan de partijen van de verbonden lijsten.

De verkiezingen van 2 maart gaan niet alleen over de provincie. De samenstelling van de eerste kamer wordt ook bepaald door de uitslag van de Statenverkiezingen.

Geen opmerkingen: