Pagina's

vrijdag, februari 26, 2010

GroenLinks: MFG Biddinghuizen niet wegbezuinigen

Vorig jaar werd in de gemeenteraad van Dronten besloten tot de bouw van een multifunctioneel gebied (MFG) in Biddinghuizen. Inmiddels is bekend geworden dat de gemeente Dronten moet gaan bezuinigen in de komende periode. GroenLinks vindt dat het MFG in Biddinghuizen bij deze bezuinigingen gespaard moet worden.

Over het eerste deel van het MFG , namelijk het realiseren van een Educatief Centrum in Biddinghuizen, heeft de gemeenteraad al besloten. In dit Educatief centrum moeten een aantal basisscholen, de bibliotheek, de voor- en naschoolse opvang en de peuterspeelzaal een plek krijgen. GroenLinks ziet graag dat dit uitgroeit naar een volwaardig multifunctioneel gebied (MFG) zoals oorspronkelijk ook het plan was.
Inmiddels is bekend geworden dat de gemeente Dronten de komende periode moet gaan bezuinigen. Frank Pels, kandidaat raadslid voor GroenLinks én inwoner van Biddinghuizen over deze bezuinigingen "Er wordt gesproken over bezuinigingen van circa 6 miljoen. Een aantal partijen hebben aangegeven hierbij naar alles te willen kijken. Het verleden heeft geleerd dat er vaak gemakkelijk bezuinigd wordt op projecten die er nog niet zijn. GroenLinks vindt echter dat het nieuwe Educatieve centrum bij deze bezuinigingen gespaard moet worden". Pels wijst hierbij op de slechte bouwkundige staat van de scholen die naar het nieuwe Educatieve centrum moeten gaan verhuizen. Verder vindt hij dat op scholingsmogelijkheden niet bezuinigd mag worden "In tijden van crisis kan het op een aantal punten best minder, maar op goede voorzieningen voor scholing mag je niet bezuinigen. Goed onderwijs is de basis voor toekomstige duurzame economische groei"

Persbericht 25 februari 2010

1 opmerking:

Anoniem zei

Het was destijds al duidelijk dat dit het plan was van de gemeente. Knip het MFC-plan op in fase 1 voor de scholen, en fase 2 voor de voorzieningen. En roep t.z.t. dat er geen geld is voor fase 2. Dan krijgt het CDA wat ze altijd wilden, alleen investeren in huisvesting voor scholen.