Pagina's

vrijdag, februari 26, 2010

GroenLinks tegen vliegveld bij Dronten

GroenLinks wil geen tweede nationale luchthaven in Dronten of elders in Flevoland. Uitbreiding van luchthaven Lelystad of mogelijk zelfs een verplaatste luchthaven tussen Dronten en Swifterbant staat garant voor geluidshinder en een verstoorde nachtrust. Groen Links deelt daarom zaterdag 27 februari a.s. in het winkelcentrum van Dronten en Swifterbant oordopjes uit en een flyer waarin de ontwikkelingen en de consequenties helder is beschreven.

Lijsttrekker Cebus Korteweg: “GroenLinks is als enige partij tegen een vliegveld geweest, zowel bij Lelystad als bij Dronten. Andere politieke partijen denken dat een luchthaven voor veel werkgelegenheid. Uit recent onderzoek blijkt echter dat bij een uitbreiding van de luchthaven Lelystad tot 2,5 miljoen passagiers slechts 200 echte nieuwe banen zal gaan opleveren. Dan vliegen er jaarlijks 35.000 vliegtuigen, zoals Boeings en Airbussen, laag over onze woonwijken. De luchthaven levert weinig banen op maar wel veel geluidshinder en een verstoorde nachtrust”.

Luchthaven Dronten West
Commissie Alders adviseert minister Eurlings over de ontwikkeling van luchthaven Lelystad na 2020. Daarbij wordt nadrukkelijk de mogelijkheid onderzocht om de luchthaven te verplaatsen naar een locatie tussen Dronten en Swifterbant. Deze locatie is volgens voorstanders beter bereikbaar via de nieuwe Hanzelijn en de N23. Bovendien kent deze locatie geen onoplosbare problemen in het luchtruim. Luchthaven Dronten West levert natuurlijk nog veel meer overlast, vooral in Swifterbant en Dronten West.

Groene banen
GroenLinks is voor rust en de ruimte in de gemeente Dronten. Volgens de lijsttrekker is het nu tijd voor gemeente en provincie om tot inkeer te komen. “Het is verstandiger om op dit moment, terwijl het eind van de financiële crisis nog lang niet in zicht is, en het aantal werklozen snel toeneemt, te investeren in groene banen. Die zijn wél goed voor woon- en leefklimaat en voor de economie. Denk aan banen in het isoleren van woningen, in duurzame energie, in een beter openbaar vervoer, in de zorg of recreatie”.

Persbericht GroenLinks Dronten

2 opmerkingen:

Rob Alberts zei

Wonend en levend in Amsterdam-ZuidOost heb ik met Schiphol te maken. Overlast op allerlei manieren en veel buren en kennissen die hun werk en geld op Schiphol vinden.
De overlast blijft een probleem!
Dat gun je niemand ook de mensen in de polders niet.
Ook ik ben regeen een vliegveld bij Dronten!
Vriendelijke groet,
Rob Albertss

rob alberts zei

Wonend en levend in Amsterdam-ZuidOost heb ik op alle manieren met Schiphol te maken.
De overlast, veel buren en bekenden die hun werk / geld op Schiphol hebben.
De overlast overheerst!
Daarom gun ik niiemand een extra luchthaven bij Dronten!
Vriendelijke groet,
Rob Alberts