Pagina's

zondag, augustus 30, 2009

Tegenstand Lelystad Airport groeit

De luchthaven Lelystad (Lelystad Airport) heeft plannen voor uitbreiding. De start- en landingsbaan moet verlengd worden zodat er grote vliegtuigen zoals Boeings en Airbussen kunnen gaan landen en opstijgen. Het moet een tweede Schiphol worden met vier miljoen passagiers per jaar.

Maar gelukkig lijkt de tegenstand steeds meer te groeien. Vanuit Flevoland tekenden vele mensen bezwaar aan. Inmiddels begint ook het CDA - voorheen altijd warm voorstander van de uitbreiding - te twijfelen. Het CDA in Almere pleit voor een onafhankelijk onderzoek nadat zij de analyse van Hans Buurma hebben gelezen. Berdien Steunenberg van het CDA laat in de Almere Vandaag (klik hier voor het hele artikel) strijdvaardig het volgende weten:

Ik wil nog niet onze plannen onthullen, maar we zullen Almeerders en de politiek eens goed laten weten dat de kwestie wat ons betreft nog zeker niet van de agenda is. We gaan de boel eens flink wakker schudden.


Het begint erop te lijken dat GroenLinks niet meer alleen staat in haar politieke strijd tegen de uitbreiding van Lelystad Airport.

Ondertussen neemt de weerstand tegen de uitbreiding van Lelystad Airport ook buiten Flevoland toe. In onderstaande reportage wordt aandacht besteed aan de bezwaren van de inwoners op de Veluwe.

Geen opmerkingen: