Pagina's

zondag, januari 13, 2008

Tofik Dibi opgepakt
De politie heeft vanmiddag op de Dam in Amsterdam acht actievoerders opgepakt die demonstreerden tegen politicus Geert Wilders. Een van hen is het GroenLinks-Tweede Kamerlid Tofik Dibi. De andere zijn leden van de Internationale Socialisten. Drie van de demonstranten werden zaterdag op de Dappermarkt in de hoofdstad ook al aangehouden. [...]
Tofik Dibi sloot zich bij de activisten aan omdat ook hij de arrestaties van zaterdag onterecht vindt. ,,Ik ga de straat op omdat de vrijheid van meningsuiting voor een ieder geldt, zowel voor Geert Wilders als voor zijn critici. Het is onacceptabel dat de politie onwelgevallige geluiden op deze manier belemmert'', zei hij kort voor zijn aanhouding.


Bericht uit de NRC. Het is weer een mooie dag voor de politiestaat Nederland.

UPDATE: Geert Wilders geeft zijn mening op NieuwNieuws.

Wilders vindt de Internationale Socialisten die zaterdag en zondag zijn aangehouden ,,een abjecte club''. Hun boodschap dat hij een extremist zou zijn, noemt hij ,,te walgelijk voor woorden''. Maar de actievoerders, onder wie GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi, hebben geen bedreigingen tegen hem geuit en dus ,,had de politie hen hun gang moeten laten gaan''.

Geen opmerkingen: