Pagina's

dinsdag, oktober 05, 2010

Quote: Nederland is een bananenrepubliek

Als je vriendelijk bent noem je dit de broekzak van een gek; een verzameling voornemens en vrome wensen die bij toeval in een kaft terecht zijn gekomen en niets met de titel te maken hebben. Maar als je onvriendelijk bent noem je het anders. Verlaging van de vennootschapsbelasting moest Wientjes paaien. Vrijstelling van het rookverbod voor kleine cafés moest de getatoeëerde klasse paaien. Zwijgen over de hypotheekrenteaftrek moest de huizenbezitter paaien. Twaalfduizend extra verpleegkundigen (waar komen die vandaan als arbeidsmigratie wordt afgeknepen?) moest de ouderen paaien. Verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd in 2020 moest de 55-plusser paaien. De maximumsnelheid naar 130 moest de automobilist paaien. Niet vrijgeven van de zondagsopenstelling moest de SGP paaien. Geen ontpoldering van de Hedwigepolder moest CDA'er Koppejan paaien. Nederland is een bananenrepubliek.


Bij de Groene Amsterdammer hebben ze het regeerakkoord 'Vrijheid en verantwoordelijkheid' ook gelezen.

1 opmerking:

Erwin zei

Uit dit artikel spreekt de angst van Links voor het kabinet Rutte-Verhage. Maar het zal niemand overtuigen als er geen feiten worden gepresenteerd over de negatieve gevolgen van het te volgen beleid.
De eerste pagina van het gedoogakkoord lijkt wel te gaan over een georganiseerde jacht op illegale vreemdelingen die allemaal de gevangenis in moeten. Aan de andere kant bestaan de meeste regelingen al, en hoeft er in de praktijk niets te veranderen.
Betekent het invoeren van een sociaal leenstelsel voor de masterfase een gedeeltelijke afschaffing van de studiebeurs?
Gaat de invoering van animal cops ten koste van de uitvoerende capaciteit van politieagenten.
Welke overheidstaken zullen vervallen door de grote bezuinigingen op de overheid?
Over dit soort vragen wil ik wel eens antwoorden en standpunten horen.