Pagina's

maandag, september 20, 2010

Twitteren verboden

Drontense politici moeten niet twitteren volgens burgemeester Aat de Jonge (CDA) van Dronten. Powned besteedde hier aandacht aan (vanaf 0:44)

Get Microsoft Silverlight

En dat allemaal na aanleiding van de column van Aat de Jonge op de website van Paul Vermast (Raadslid GroenLinks).

Waarom dit alles? Kennelijk is het van betekenis voor het leveren van een belangrijke prestatie even rust te nemen. Tijd nemen om alle argumenten te wegen. Niet zomaar wat roepen. We jagen elkaar op, reageren alleen nog op incidenten, de politiek hyped van dag tot dag. Het gaat erom verbanden te leren zien, samenhang tussen ontwikkelingen te ontdekken en basis daarvan sturend vermogen te ontwikkelen. In deze complexe tijd een samenleving regisseren doe je niet met oppervlakkige twitters. Het engelse twitter betekent: tjilpen, met een pieperig stemmetje spreken, piepen, trillen, opgewonden giechelen. Niets van dat alles in het openbaar bestuur: geen gepiep, getjilp, geen pieperige stemmetjes en niks geen getril en al helemaal geen opgewonden gegiechel.

Kom op zeg: neem je vak als raadslid serieus en denk vooral niet dat een ander in al die persoonlijke tweets is geinteresseerd. Concentreer je op de inhoud van vraagstukken en op de mensen die daarachter schuilgaan. Zie af van het heen en weer schieten van meninkjes, opvattinkjes en of ervarinkjes in het politiek domein. Probeer daarentegen tot het formuleren van een visie te geraken en gebruik dit nieuwe medium voor andere onderwerpen.

Tja..... soms zie je berichten op Twitter voorbij komen waarvan je je afvraagt of daar goed over nagedacht is. Maar op die enkele uitzonderingen na is Twitter toch vooral een medium om snel idee├źn, meningen en nieuws in te winnen en te verspreiden. Vooruitgang hou je niet tegen.... zelfs de burgemeester van Dronten niet.

Geen opmerkingen: