Pagina's

zondag, september 26, 2010

Quote: nieuwe provincie 'midden Nederland'

Harry Dijksma - oud gedeputeerde Flevoland voor de VVD - op zijn website:
Dit is ongeveer de denktrant als het over Flevoland gaat. De jongste provincie wordt steeds als lastig gezien. Begerig kijkt iedereen naar het bezit en het liefst zouden ze dat bezit onderling willen verdelen. Een stukje naar Noord Holland een stukje voor Gelderland en een stuk naar Overijssel. Flevoland voorkom dit! Ga samenwerken met Utrecht en vraag ‘t Gooi en Vechtstreek hier ook bij. Neem ZELF het initiatief om de provincie Midden Nederland te vormen. Opschaling zal onze positie in Den Haag versterken en voorkomen dat Flevoland wordt opgesplitst.
Ik deel de analyse van Harry dat de provincie Flevoland met zijn 380.000 inwoners op termijn niet levensvatbaar meer is. Om voor zes gemeenten een complete middenbestuurslaag (de provincie) in stand te houden is om diverse redenen wel wat veel van het goede. Gelukkig zijn er meer partijen die al het denken zijn hoe anders kan.

Hoe het dan wel moet? Volgens D'66 zijn vier provincies voldoende. GroenLinks stelt voor de waterschappen en provincies samen te laten gaan en het aantal provincies te verminderen tot maximaal zeven. Wat is het beste? Ik ben er nog niet helemaal uit.

Tot slot nog even  screenshot van een twitter-discussie die ik eerder had met Roelof Siepel (fractievoorzitter ChristenUnie Flevoland) over dit onderwerp.


Geen opmerkingen: