Pagina's

dinsdag, maart 10, 2009

Lisanne Boerman houdt stug vol met verbod wilde circusdieren

‘Wilde dieren moeten worden geweerd uit het circus’, dat stelde Lisanne Boerman (16) in een commissievergadering van de gemeenteraad van Dronten van november 2008.

De Dronter fracties van GroenLinks en de PvdA hebben naar aanleiding van het burgerinitiatief van de Lisanne Boerman in een brief aan minister Gerda Verburg gevraagd om het gebruik van wilde dieren in circussen te verbieden.

Lisanne Boerman zal komende donderdag in de gemeenteraad van Dronten opnieuw pleiten voor een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen.

Boermans medestanders verzamelen zich al vanaf half zeven 's avonds voor het gemeentehuis met spandoeken, protestborden en folders. Willem Bobbink is één van die medestanders. "Dieren die het grootste gedeelte van hun leven in transportwagens moeten doorbrengen en gedwongen worden om onnatuurlijke kunstjes te doen, dat is niet meer van deze tijd. We zijn blij met het burgerinitiatief en de positieve reacties van de fractie's in de gemeenteraad. We rekenen op het gezonde verstand van de raad. Deze dieronterende praktijken moeten aan banden worden gelegd.'' De peiling op de website van Dronten liegt er niet om: 74 procent wil wilde dieren in circussen weren.

Lisanne kreeg in november 2008 steun van de PvdA en GroenLinks in Dronten. De overige partijen wachten liever een landelijk onderzoek naar het welzijn van dieren af. "Maar dan kan je heel lang afwachten. Dat schiet niet op. Wij hopen dat de gemeenteraad alsnog besluit in Dronten zo'n verbod in te voeren'', zegt Bobbink.

Lisanne nodigde de raadsleden uit verdere stappen te ondernemen om 'wilde dieren' uit het circus in de gemeente Dronten te weren. Een goed voorbeeld vond zij in de gemeente Alphen aan den Rijn, dat het Moskou-Holiday Circus vergunning verleende onder de voorwaarde dat het geen optreden zou verzorgen met wilde dieren. Bobbink is nu steun aan het zoeken voor de actie van donderdag. Hij verwacht zo'n vijftig demonstranten.

Update: en hier de website van Lisanne Boerman.

Geen opmerkingen: