Pagina's

Wat een republikeins meisje moet kunnen

Nee, dit is geen bericht over de zwangere zeventienjarige dochter van Sarah Palin, de ultraconservatieve republikeinse wanna-be vice-president van de USA.

Kijk eens in onderstaand filmpje wat dit schattige elfjarig meisje kan. Uiteraard van harte aangemoedigd door haar ongetwijfeld republikeinse papa. Lief hé?


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wauw, ze doet het sneller dan ik .
Ik deed er minstens 30 minuten over om mijn Fall schoon te maken.( mil. dienst)

Jong geleerd, oud gedaan.
Omdat de Nederlandse overheid de veiligheid van haar burgers niet meer kan garanderen moet ook in Nederland het wapenverbod afgeschaft worden.

Frank Pels zei

Het bericht was sarcastisch bedoeld.

Welke idioot:
- heeft er een wapen in huis?
- heeft een automatisch aanvalswapen in huis (wat wil je ermee doen: het lijkt mij niet geschikt om mee op konijnen te jagen)
- leert zijn 11 jarige dochter (!) ermee schieten
- leert zijn 11 jarige dochter (!)hoe je zo'n ding moet onderhouden.

Ik ben een fel tegenstander van wapenbezit door particulieren:
In de VS worden per duizend inwoners veel meer moorden gepleegd dan in Nederland. Misschien omdat in de VS regelmatig doorgedraaide tieners, ex-echtgenoten, ex-werknemers de wapens ter hand nemen om wat mensen om te leggen?

Als een overheid de veiligheid van haar burgers wil garanderen zou ze juist wapens moeten verbieden.

Sarah Palin is overigs overtuigd lid is van de controversiële National Rifle Association (NRA). En dat moet vice-president worden?

Anoniem zei

IK ben het niet met je eens.
Elk individu heeft de plicht zijn eigen goed en have te beschermen met alle middelen, indien de overheid het laat af weten. In zo'n uitgestrekt land als Amerika is niet overal een overheid aanwezig. En ook in ons land laat de overheid het vaak afweten indien het om de bescherming van haar burgers komt.
Bv de overheid wil de beveiliginhg van politici als Vedronk niet langer op zich nemen , waardoor ze genoodzaakt word om zichzelf te beveiligen. Geld ook voor Wilders. Maar ook Jan met d Pet op de hoek van de straat moet zich beschermen tegen bendes omdat de linkse overheid de bescherming van haar burgers niet op zich neemt. Dankzij de linkse tolerantie voor buitenlands geweld in Nederland is ons land in een geweldsspiraal terecht gekomen. De enige mogelijkheid om jezelf en je eigen kinderen hiertegen te beschermen is ze te bewapenen en ze al op jonge leeftijd vertrouwd te maken met wapens.

Dus het wapenverbod moet afgeschaft worden.

Frank Pels zei

Dus je wilt graag een maatschappij waarin iedereen - dus ook een 11 jarige meisje - met een wapen rondloopt.

Nou, ik niet.

Overigs is je verhaal over het falen van de overheid grote onzin.

Vergelijk de moordcijfers maar eens (alle getallen per jaar per 100.000 inwoners).

USA, moorden: 9,9
Nederland, moorden: 0,9

bron

10x zoveel moorden in de USA dan in Nederland. Misschien heeft het wapenbezit er wat mee te maken?

Ik denk overigs dat als ik het huidige politieke klimaat zie, dat het opheffen van het wapenverbod voorlopig niet gaat gebeuren.

Maar als je zo graag met een wapen rond wil lopen, dan ga je toch lekker naar de USA. Daar is mevrouw Palin, kandidaat VP, een warm voorstander van wapens.

Frank Pels zei

En weer een 'goed' argument voor wapenbezit