Pagina's

vrijdag, februari 01, 2008

shhhhhht.....


Na het mislukken van de informatiepoging van Leefbaar Zeewolde is er een extern bureau aangetrokken. Sindsdien is het muisstil rondom de vorming van een nieuw college in Zeewolde. Alle politici en de mensen daarom heen houden hun lippen stijl op elkaar, hetgeen een unicum genoemd mag worden. De pers wordt helemaal zenuwachtig van die zwijgende politici. De Flevopost houdt het niet langer uit en begint te zwaaien met de WOB.

De redactie van de FlevoPost Dronten/Zeewolde onderzoekt de mogelijkheid de WOB, de Wet Openbaarheid Bestuur, in te zetten om het rapport over de bestuurlijke situatie geheel openbaar te krijgen.
De gemeenteraadsfracties hebben besloten een extern bureau de bestuurlijke situatie in Zeewolde te laten onderzoeken. In een persbericht wordt gesteld dat het niet zeker is of en hoe de onderzoeksresultaten naar buiten worden gebracht. [...]
maar de Zeewolder gemeenschap- die in meer of mindere mate last heeft van de crisis en het uitstel van belangrijke besluiten- heeft recht op een volledige publicatie van het onderzoek. Zeker omdat dit de derde crisis in zes jaar tijd is. In het onderzoek zal ongetwijfeld - hoewel dat niet officieel wordt bevestigd - de politieke geschiedenis van de laatste tien jaar zeker meegenomen worden. Bij de redactie van deze krant leven nog meer vragen.

Journalisten worden ook niet in staat gesteld de onafhankelijk van het bureau te onderzoeken omdat er geen commentaar gegeven wordt en gemeenteraadsleden zichzelf een zwijgplicht hebben opgelegd. Niet openbaar maken van het rapport zou in het ergste geval kunnen leiden tot het bedekken van conclusies met de mantel der liefde. Daarmee zou een weg naar een volgende crisis openliggen.


Al dat gezwijg heeft ook positieve punten. Blijkbaar is men het er over eens niet met de pers te praten en dat betekent dat er in elk geval over iets al overeenstemming is, en dat is winst. Ook is er tot op heden nog niemand boos weggelopen.
Een broedende kip moet je niet storen. Nog even geduld dus en laten we hopen dat er iets moois uit het ei komt.

1 opmerking:

Anoniem zei

Waar is de oude site van zeewoldecentraal gebleven? Moest die ook dicht in het kader van de O..ntgifting? Hoe lang is de arm van LBZeewolde?