Pagina's

vrijdag, juni 01, 2007

Gemeenteraad Zeewolde rookt vredespijp

De gemeenteraad van Zeewolde heeft afgelopen donderdag de vredespijp gerookt. Tijdens een extra gemeenteraadsvergadering over de aanloophaven vorige week dinsdag zijn de fracties van CDA en PvdA/GroenLinks boos uit de vergadering weggelopen. Dit gebeurde nadat Rein Zijlstra (Leefbaar Zeewolde) fijntjes mededeelde dat ' zij met hun opstelling de belangen van Zeewolde schaden'. Deze opmerking is ronduit beledigend voor de desbetreffende raadsleden die zich enorm inzetten voor het belang van Zeewolde. In de afgelopen periode hebben zich meer van vergelijkbare incidenten voorgedaan rondom de fractie van Leefbaar Zeewolde.

‘Mijn verklaring had een zakelijke intentie’ vertelde Zijlstra gisteren over zijn opmerking van vorige week dinsdag. ‘De integriteit van mensen ter discussie stellen was nimmer mijn bedoeling’.
Burgemeester Gorter beloofde voortaan strakker te werk te gaan als voorzitter van de raad. ‘Spreek vrijuit maar houdt het fair’. In gevallen dat er weer ‘oververhitting’ dreigt zal Gorter de vergadering stilleggen en de zaak op zijn kamer uitpraten.

Geen opmerkingen: