Pagina's

vrijdag, mei 25, 2007

Zeewolder politiek in landelijke pers


De ruzie in de Zeewolder gemeenteraad heeft ook de aandacht van de Spits getrokken. In de rubriek 'Smart van Nederland' werd vandaag dit artikel geplaatst:

Uit de vrijdag-Sp!ts: 25 mei

Zeewolde, bestuurd door kleuters, maar verder heel O.K!

Grote politieke problemen in Zeewolde, een ingedut plaggenhutpolderdurpje, in de driehoek Almere, Lelystad en Harderwijk. In Zeewolde woedt al enige tijd een bikkelharde strijd tussen de politieke voor- en tegenstanders van een nieuwe haven. Althans, een vernieuwde haven want de huidige haven, waar per dag twee platbodems, een boegschroefhuurboot en wat rubberboten aanleggen, voldoet niet meer aan de wensen van de nieuwerwetse tijd. Omdat Zeewolde graag mee wil tellen in de polder, Nederland en als het even kan Europa, moet deze haven worden voorzien van het betere vastgoed. Kantoren, horeca, luxe appartementen, bordelen, gokhallen, coffeeshops, golfbanen, containeroverslagterminals en visafslagen kunnen het havengebied een ander aanzien geven. Tevens is het de bedoeling dat de cocaine- alcohol- wiet en quataoverschrijdende visvangst uit de omliggende polderhavens (we noemen geen namen) voortaan via de Zeewoldense haven verder gepoldert wordt.

Mooie plannen dus, met goedkeuring van de plaatselijke CDA en PvdA/GroenLinks. Helaas stuiten deze plannen op nogal wat verzet. De VVD (voor het eerst in hun carrière tegen projectontwikkeling), de Gristenunie en Leefbaar Zeewolde willen dat eerst alle zesentwintig inwoners van Zeewolde geraadpleegd worden over de verbouwing van de haven. Daarom worden de voorstanders tegengewerkt en gaat het in de Zeewoldense politiek flink mis.

Afgelopen dinsdagavond verlieten boze en gekwetste GroenLinksers en CDA’ers demonstratief de raadsvergadering. Iemand van Leefbaar Zeewolde had ze namelijk onheus bejegend door te zeggen dat ze “Zeewolde grote schade toebrengen”. Dat zeggen Leefbaren zo’n beetje tegen iedereen, al was het maar omdat hun aansteker leeg is, maar in Zeewolde zijn ze kennelijk weinig gewend. Stampvoetend van woede en met rood aangelopen hoofden verdwenen de CDA’ers en PvdA/GroenLinksen uit de raadszaal, onder luid hoongelach vanaf de publieke tribune.

Het is nu nog maar de vraag of het ooit goed komt met Zeewolde. Het arme durp is de laatste maanden al zo geteisterd door de vreselijkste plagen. Zo liggen er in het pittoreske centrum van Zeewolde exorbitant dure siertegels die al kapot gaan als je er aan denkt, en worden complete bomen en parken momenteel ontsierd door de gruwelijke spikkelmotrups, die alles met een ragfijn zijde inpakt en ook nog eens heel gemeen kan schelden tegen willekeurige voorbijgangers.

Er is echter één lichtpuntje in deze vreselijke opeenstapeling van Zeewoldens leed: doodgaan in Zeewolde is top. Het karakteristieke mortuarium, wat door een chronisch tekort aan doden zou moeten sluiten, blijft voorlopig bestaan. U kunt dus gerust dood gevonden worden in Zeewolde.

Nu alleen nog een nieuwe gemeenteraad en een Leefbaar Zeewolde-vriendelijke haven en ook dit poldereske plaatsje kan er weer tegenaan.

UPDATE: er wordt hard gewerkt aan een oplossing voor deze politieke ruzie. Meer info volgt volgende week....

Geen opmerkingen: