Pagina's

woensdag, mei 02, 2007

Raadsleden hebben al gore films (al) gezien

Afgelopen donderdag werd het milieubeleidsplan geevalueerd in de gemeenteraad van Zeewolde. Merijn Jacops (PvdA/GroenLinks) wou voorafgaand hieraan een fragment van twee minuten laten zien van de film 'An inconvenient Truth' van Al Gore. Voor de *ahum* milieuvriendelijke partijen Leefbaar Zeewolde en de VVD was de mentale belasting van het kijken naar een fragment van twee minuten te groot. Liever besteedden zij tien minuten om uit te leggen dat zij niet naar dit fragment wilden kijken. ' Pure propaganda', ' geen enkele relatie met het onderwerp', 'erg bevooroordeelde film', ' je hoeft ons niet de les te lezen' waren enkele van de zeer steekhoudende argumenten die zij daarvoor aandroegen. Hoe iemand met een fragment van twee minuten van de film van Al Gore aan kan komen bij de behandeling van een milieubeleidsplan van een gemeente waar meer dan 200 windmolens staan te draaien is natuurlijk heel erg vreemd.

De rest van de behandeling van de evaluatie van het milieubeleidsplan verliep geheel in lijn met de start van de discussie. Milieu is natuurlijk erg belangrijk, maar het mag natuurlijk geen cent (extra) kosten. Als doekje voor het bloeden komt er een jaarlijkse milieudag. In samenwerking met IVN en Staatsbosbeheer uiteraard, want het mag natuurlijk niets kosten.

En daarmee verliep de behandeling van het milieubeleidsplan volgens verwachting. Van de VVD had ik niet anders verwacht. Van Leefbaar Zeewolde eigenlijk ook niet. Mooie, ronkende teksten over milieu in het verkiezingsprogramma, maar als het op daden aankomt....

Ik ben benieuwd of het *ahum* ambitieuze milieubeleidsplan nu wel wordt uitgevoerd, of dat het over een paar jaar weer een papieren tijger bleek te zijn.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tsja, ik vind het persoonlijk nogal uitgekauwd om nu weer met Al Gore aan te komen. Zeker wanneer je bedenkt dat (o.a) PvdA/GL het op het G-gebied hebben voorzien.
Niet dat dat de reactie van LZ en de VVD goedpraat, maar toch...
Twee minuten is natuurlijk niet veel, dat staat ook nergens in de pers. Maar ja het G-gebied dat is ook bos, laat dat toch gewoon staan!En begin dan niet weer met Al Gore, dat komt erg inconsequent over.
Jammer hoor, dat het kennelijk alleen maar ging over de korte broek van Boete en de film van Al Gore, hebben jullie het ook nog echt over het milieubeleid gehad?

Frank Pels zei

Uitgekauwd? PvdA/GL is nog nooit met Al Gore aangekomen.
En voor de behandeling van het milieubeleidsplan is Al Gore relevant: ook de gemeente kan een hoop doen op het gebied van energiebesparing en de opwekking van duurzame energie. Daarbij hoort de gemeente natuurlijk het goede voorbeeld te geven.

Over het G-gebied; PvdA-GroenLinks wil slechts een klein deel bebouwen (maximaal 1/3). Groen wat hiervoor moet verdwijnen wordt in de plannen van PvdA/GL met groen in of nabij de bebouwde kom gecompenseerd. Per saldo verdwijnt er dus geen groen.