Pagina's

woensdag, april 25, 2007

Schiphol dumpt goedkope charters op Lelystad Airport

Ik meldde het onlangs al op dit weblog. Minister Eurlings zegt het nu ook: 'dat prijsvechters en chartermaatschappijen in 2015 van Schiphol naar Lelystad moeten verhuizen. En dat is nodig omdat Schiphol niet veel verder kan groeien vanwege de geluidsoverlast'.

De provinciale VVD fractie maar ook het college van Lelystad staat te juichen bij de gedachte dat er binnenkort 4 miljoen passagiers vanaf Lelystad Airport gaan vliegen. Deze passagiers is Schiphol liever kwijt dan rijk omdat ze geen cent opleveren.
Wel eens van geluidsoverlast gehoord? Misschien moet gedeputeerde Harry Dijksma maar eens samen met het college van Lelystad op bezoek gaan in de dorpen en steden rondom Schiphol.

GroenLinks heeft hier kamervragen over gesteld. GroenLinkser Paul Vermast (Dronten) plaatste dit stuk op zijn website:

GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat Verkeersminister Eurlings wil dat vliegveld Lelystad een filiaal van Schiphol wordt. Onderzoek toont aan dat de maatschappelijke- & milieukosten hiervan veel groter zijn dan de baten. Daarom hebben vorige kabinetten terecht van deze optie afgezien. GroenLinks wil middels kamervragen weten waarop de minister zijn nieuwe inzicht baseert en hoe hij dit rijmt met de ambitieuze milieudoelstellingen van dit kabinet.
Daarnaast is tijdens de campagne voor de provinciale staten fractievoorzitter
Adillia Roda uitgeroepen tot Natuurambassadeur voor de Oostvaardersplassen. In de huidige plannen voor uitbereiding van de luchthaven lopen er vliegroutes over de Oostvaardersplassen. De Oostvaardersplassen is één van de grootste aaneengesloten moerasgebieden van West-Europa, met een zeer uitzonderlijke flora en fauna. Bedreigde en zeldzame vogelsoorten hebben er een plek gevonden en groeien in aantallen. Vanuit de Oostvaardersplassen hebben ze zelfs andere natuurgebieden overal in Europa gekoloniseerd. Vliegroutes over de Oostvaardersplassen zijn voor GroenLinks in Flevoland onaanvaardbaar, net als de uitspraken van minister Eurlings, waar de kamerfractie nu dus vragen over stelt!

Geen opmerkingen: