Pagina's

vrijdag, maart 23, 2007

Kinderdisco

Onderstaand verhaal is fictie. Elke gelijkenis met bestaande personen berust op louter toeval.

In een klein polderdorpje kwamen Gerrit de dorpsoudste, Helma van de plattelandsvrouwen, Michiel van de boekhouding en koster Thijs bijeen om de gang van zaken in het dorp te bespreken.

Gerrit de dorpsoudste: ' Er schijnt een illegale kinderdisco te zijn in ons dorp'

Michiel van de boekhouding: "Waaaaat?"

Gerrit de dorpsoudste: "De meneer die de films draait in het dorp schijnt regelmatig een kinderfeestje te hebben waarbij muziek gedraaid wordt en er gedanst wordt'

Michiel van de boekhouding: "Een illegale disco dus! Dat kan zomaar niet. Wij van de boekhouding zijn al bang voor overlast van theedrinkende natuurliefhebbers aan de rand van het dorp. Een illegale disco in het dorp? Wat een ramp! Deze disco voldoet absoluut niet aan onze strenge regeltjes! Dat kan niet!! Gerrit doe er wat aan!!'

Helma van de plattelandsvrouwen "Zoals onze Rita altijd zegt: Regels zijn Regels'

Wanhopig kijkt Gerrit de dorpsoudste naar koster Thijs. 'Thijs, wat vind jij ervan?' . Thijs zwijgt beschaamd. Hij had tenslotte allang moeten zorgen voor een multifunctioneel gebouw waar dit soort disco's gehouden hadden kunnen worden.

Gerrit probeert het nog eens voorzichtig: ' Maar ze zijn niemand tot last. Kunnen we niet iets regel......."

Helma van de plattelandsvrouwen en Michiel van de boekhouding stampen met hun voeten op de grond en slaan met hun vuisten op tafel. "Regels zijn regels!" " Handhaven!!!"

Gerrit de dorpsoudste kijkt vertwijfeld naar Thijs. Thijs bestudeert aandachtig de punten van zijn vanochtend gepoetste schoenen en rommelt zenuwachtig met zijn das.

Gerrit de dorpsoudste zucht. ' Vooruit dan maar'

En zo geschiedde......


Geen opmerkingen: