Pagina's

vrijdag, februari 13, 2009

Quote: Diederik Samsom: 'verkoop Essent onverstandig en voorbarig'

Diederik Samsom (PvdA) in de tweede kamer over de verkoop van Essent.

En de aangekondigde verkoopstrategie is bovenal ook onverstandig.
[..]
De hamvraag aan de Minister is nu tweeledig. Allereerst: deelt zij onze analyse over wat een verstandige en een onverstandige aanpak van de Productie en Leveringsbedrijven is? En zo ja, welke acties wil en kan zij ondernemen om de aandeelhouders eveneens van die strategie te overtuigen? Ik ken het geijkte argument dat luidt: ‘daar ga ik formeel niet over’. Mijn fractie draagt u nadrukkelijk op zich daar niet bij neer te leggen. Niemand kan ontkennen dat hier een nationaal – en zelfs internationaal belang in het geding is, een zekere en schone energievoorziening voor de toekomst, voor onze kinderen. En daar gaan we wél over. Als vader, als Kamerlid en ook als Minister.


Deze boodschap van Diederik Samsom lijkt vooralsnog niet geland te zijn bij de fractie van de PvdA in de provinciale staten van Flevoland. Misschien moet Diederik nog maar eens bellen naar zijn Flevolandse partijgenoten......

1 opmerking:

Anoniem zei

Het vervelende is dat Essent al is opgesplitst in een leveringsbedrijf en een energie provider, en de duitsers en andere europese bedrijven nog niet zover zijn. Kies je voor een bepaalde provider in Nederland, dan kun je ook direct je voorkeur voor schone energie bepalen; zie greenchoice.nl bijv. Het argument dat we met RWE vervuilende energie binnenhalen is onjuist en populistisch. ik had beter verwacht van Diederik Greenpeace.