Pagina's

Lelystad Airport bleek onoplosbare kwestie tijdens gesprekken over coalitie PVV, VVD, NSC en BBB


Coalitiepartijen zijn er de afgelopen maanden niet in geslaagd om duidelijke afspraken te maken over de toekomst van Lelystad Airport, gaf VVD-leider Dilan Yeşilgöz toe tijdens een debat in de Tweede Kamer. Discussies over het verminderen van overlast voor omwonenden van Schiphol en het openen van Lelystad Airport voor vakantievluchten leidden niet tot concrete afspraken, waardoor Lelystad Airport niet in het hoofdlijnenakkoord staat.

Het akkoord richt zich op "het op orde brengen van de rechtsbescherming van omwonenden (geluidshinder), met behoud van de netwerkkwaliteit van Schiphol." Toekomstige groei moet plaatsvinden met stillere en schonere vliegtuigen.

Yeşilgöz zei dat de volgende minister van Infrastructuur concretere beslissingen moet nemen over Lelystad Airport. De Tweede Kamer heeft zich al uitgesproken tegen het openen van het vliegveld voor commerciële vluchten. Lelystad Airport wil in gesprek met de nieuwe minister en benadrukt dat de opening kan bijdragen aan het verminderen van hinder en het behouden van het netwerk door vluchten van Schiphol over te nemen. 

In januari steunde een meerderheid van de Tweede Kamer een motie tegen het openen van Lelystad Airport voor groot vliegverkeer.

Lees het hele bericht "Lelystad Airport bleek onoplosbare kwestie tijdens gesprekken over coalitie" bij Omroep Flevoland. Geen opmerkingen: