Pagina's

Waterschapsverkiezing: ik stem op Jan (nr 2 Water, Wonen en Natuur)

Woensdag 18 maart mag je niet alleen voor de Provinciale Staten kiezen, maar je mag dan ook stemmen voor het waterschap. Wel….. ik moet je iets bekennen: ik stem op Jan Nieuwenhuis, de nummer 2 van Water, Wonen en Natuur (lijst 1).

Wie is Jan Nieuwenhuis hoor ik je vragen? Nog nooit van gehoord...
Ja, dat is altijd een beetje het probleem met lokale politici die hun werk gewoon goed doen. Die komen niet in de krant. De brekebenen die met iedereen ruzie maken krijgen wel media-aandacht.

Jan was Heemraad (waterschapswethouder zullen we maar zeggen) bij het Waterschap Zuiderzeeland in de afgelopen periode. In het verleden zat hij onder andere in de gemeenteraad van Zeewolde. Gewoon een keigoede bestuurder dus.

De partij Water, Wonen en Natuur (WWN) komt op voor het belang van de gewone burger in de woonkernen. Als boeren het meest profijt hebben van het werk van het Waterschap dan mogen ze daar toch in alle redelijkheid voor betalen? Een beetje tegenwicht tegen de sterke lobby van de boeren in het Waterschap kan helemaal geen kwaad.WWN wordt gesteund door de PvdA, GroenLinks, D66, Partij voor de Dieren. Daarnaast gaat WWN ook voor de belangen van de natuur. Stemmen dus.... Jan Nieuwenhuis, lijst 1, plaats 2.

Moeilijke vragen aan Jan? Stuur dan een twitterbericht.

Ben je er desondanks nog niet uit? Er is ook een stemwijzer waar je 30 doldwaze waterige stellingen kunt invullen voor een stemadvies.

Geen opmerkingen: