Pagina's

maandag, juli 18, 2011

Minister Leers, we wachten op antwoord! (uitzetting fam.Karim naar Irak)


Geachte minister Leers,

Net zoals u waren wij geschrokken van de reportage van Uitgesproken VARA van de ‘Dronter’ familie Karim die is uitgezet naar Irak.

Wij waren blij dat u de uitzettingsbeschikking nogmaals wilde bekijken. Echter, wij zijn teleurgesteld in de uitkomsten van uw brief. Wij baseren ons op Kamervragen die, naar aanleiding van uw brief, op 13 juli door de Kamerleden Hans Spekman, Tofik Dibi en Joël Voordewind zijn gesteld. Immers, u gaat in uw brief, volgens de Kamerleden, niet in op:

- De betekenis van de huidige situatie waarin de familie Karim zich bevindt.

Dit vinden wij onbegrijpelijk. Immers, uit de uitzending van Uitgesproken VARA blijkt onder andere dat de dochters te maken hebben met bloedwraak. In onze optiek heeft Nederland een verantwoordelijkheid en een zorgplicht voor asielzoeker met kinderen die lange tijd in Nederland hebben verbleven. Zeker nu de IND na zes jaar een besluit heeft genomen over de definitieve verblijfstatus van de familie Karim. Ondertussen hebben zij in Nederland een bestaan hebben opgebouwd. De dochters gingen hier naar school, de zonen voetbalden bij onze voetbalclub ASV.

Kortom minister Leers : Wij willen dat u gedegen onderzoek doet naar de situatie waarin de familie Karim zich momenteel bevindt. Zijn zij in gevaar, dan willen wij de familie Karim terug naar Nederland. Terug naar Dronten. Daarom wachten wij op antwoorden op de vragen van de Kamerleden. Ook wij, inwoners van Dronten, wachten op uw antwoord minister Leers.

Roy Breederveld, gemeenteraadslid PvdA
Paul Vermast, gemeenteraadslid GroenLinks

Onderteken ook deze oproep aan minister Leers op Drontenwachtopantwoord.nl

Geen opmerkingen: