Pagina's

zondag, november 28, 2010

PvdA tegen CDA: geen Oostvaarderswold = geen nieuw college

Het Oostvaarderswold is een nieuw stuk van de ecologische hoofdstructuur die de Oostvaardersplassen via het Horsterwold moet verbinden met de Veluwe.

Aanstaande donderdag - 2 december - moet er gestemd worden in de provinciale staten van Flevoland over het inpassingsplan (soort bestemmingsplan) van het Oostvaarderswold. Staatssecretaris Bleeker (CDA) wil er eigenlijk niet mee door gaan, maar hij gaat daar niet over.
Afgelopen donderdag tijdens de behandeling in de Statencommissie Ruimte van de provincie Flevoland bleek ook het CDA Flevoland opeens geen voorstander van het Oostvaarderswold meer te zijn.

De PvdA voert de politieke temperatuur nog wat verder op. Andre Rijsdorp - fractievoorzitter van de PvdA in de provinciale Staten - verklaarde niet meer met het CDA in een nieuw college te willen gaan zitten als het CDA zich blijft verzetten tegen het Oostvaarderswold.
En dat mag opmerkelijk genoemd worden: zolang Flevoland bestaat is er al een college van CDA, VVD en PvdA.

Dat wordt nog een boeiende statenvergadering aanstaande donderdag. Ik verwacht overigs dat het inpassingsplan het met ruime meerderheid gaat halen. GroenLinks is een warm voorstander van het Oostvaarderswold.

Hieronder het betreffende fragment. Het hele interview vind je hier.

Geen opmerkingen: