Pagina's

zaterdag, november 06, 2010

*pssssst* CO2 rechten kopen?

Natuur en Milieu stelt particulieren in de gelegenheid om CO2-rechten te kopen en uit de markt voor verhandeling van emissierechten te laten verwijderen. Daardoor krijgt het bedrijfsleven minder CO2-rechten, wat de overgang naar hernieuwbare energie versnelt.

Bovendien is dit een compensatie voor ons eigen energiegebruik, autorijden en vliegreizen. De website van Natuur en Milieu zegt hiervan:
Met zuinige elektrische apparaten, een goed geïsoleerd huis en door de fiets in plaats van de auto te pakken, kun je energie besparen. Met de keuze voor groene stroom ben je ook goed bezig voor het klimaat. Met deze stappen verminder je je CO2-uitstoot , maar helemaal géén CO2 uitstoten, lukt niet. Bijvoorbeeld omdat we allemaal producten kopen, eten en uitgaan. Of je nu veel of weinig uitstoot veroorzaakt, je kunt het altijd compenseren op de CO2markt. Door rechten te kopen op de CO2markt zorg je ervoor dat jouw CO2-uitstoot als het ware 'wordt weggestreept'. Je voorkomt dat de industrie diezelfde hoeveelheid CO2 kan uitstoten en helpt zo het klimaat en het groene bedrijfsleven.
Zie verder de website van de Stichting Natuur en Milieu: : http://www.co2markt.eu/home

Geen opmerkingen: