Pagina's

dinsdag, november 23, 2010

GroenLinks donderdagochtend in actie: 'Dubbel spoor? Wij gaan ervoor!

Online tekenen kan hier. 

Het kabinet wil het spoor van de Flevolijn bij Almere niet verdubbelen. GroenLinks vindt dat onbegrijpelijk. Nu al zitten veel treinen overvol en loopt het treinverkeer vast in de Randstad. Dat wordt nog erger als de Hanzelijn van Zwolle naar Lelystad eind 2012 wordt opgeleverd, laat staan als Almere verder groeit.

Donderdag is het daarom actiedag op verschillende stations. Op station Almere Centrum legt Tweede Kamerlid Ineke van Gent alvast de eerste spoorstaven neer. Van 8.00u tot 9.00u 's ochtends zal GroenLinks rond het station flyeren en handtekeningen verzamelen.

GroenLinks is eind oktober een online handtekeningenactie voor dubbel spoor gestart op http://spoor.groenlinks.nl. Naast deze handtekeningenactie voert GroenLinks op donderdag 25 november tijdens de ochtendspits op enkele stations actie om extra aandacht te krijgen voor de noodzakelijke spoorverdubbeling bij Almere. Komende maand besluit de Tweede Kamer namelijk over het spoor tussen Schiphol, Amsterdam en Almere.

Van Gent: “Het kabinet trekt ruim vier miljard euro uit om de snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere flink te verbreden. Voor het spoor is maar 1,6 miljard beschikbaar. Van mij mogen de uitgaven aan snelwegen wel een onsje minder, zodat er voldoende geld overblijft voor het verbeteren van het spoor.”

Van Gent neemt donderdagochtend om 8.30 uur het initiatief voor de spoorverdubbeling door alvast de eerste nieuwe spoorstaven neer te leggen op station Almere Centrum. Ook zal ze de treinreizigers toespreken.

Daarnaast zullen GroenLinksers bij de stations van Amsterdam, Lelystad, Diemen, Groningen, Hoogeveen en Zwolle in de ochtendspits flyeren en handtekeningen verzamelen.

Geen opmerkingen: