Pagina's

woensdag, juni 02, 2010

Publiek gevraagd om onze GL-er Linda Voortman te steunen tijdens het debat!

Omroep Flevoland zendt in samenwerking met de provincie Flevoland een live debat uit met Flevolandse kandidaten die verkiesbaar zijn voor de Tweede Kamer en het hoogst op de lijst staan. Deze kandidaten gaan op vrijdagavond 4 juni het debat aan met elkaar in het provinciehuis in Lelystad. Namens GroenLinks zal Linda Voortman deelnemen aan het debat.

Het debat wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden via radio, televisie en de website van Omroep Flevoland en duurt een uur. Het programma wordt zaterdag overdag herhaald en is ook via ‘uitzending gemist’ van Omroep Flevoland te bekijken.

De Tweede Kamer herbergt momenteel een aantal vertegenwoordigers uit Flevoland die ook nu op een verkiesbare plaats staan. Een enkeling is nieuw op de lijst en vrijwel zeker van een plek in de Tweede Kamer.
De kandidaten die voor het debat zijn uitgenodigd zijn: Lea Bouwmeester van de PvdA, Ernst Cramer, namens de Christen Unie, Bas Jan van Bochove van het CDA, Raymond de Roon namens de PVV en Helma Lodders van de VVD. Zij zullen zich onder meer uitlaten over de rol van de provincie in de toekomst. Raymond de Roon van de PVV heeft afgezegd voor het debat.

Kom op de publiekte tribune Linda aanmoedigen.

-------------------------------------------------------------------------------------

Over Linda (10e op lijst voor kandidaat TK):

Linda Voortman (1979, Enschede) was 22 toen ze raadslid werd in Groningen. Dit is ze geweest van 2002 tot 2008. In 2005 was zij finalist in de verkiezing ‘Jong raadslid van het jaar’. Na haar afstuderen is ze naar Utrecht verhuisd en vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten geworden. Ze leidde met veel verve de acties van het schoonmaakpersoneel op Schiphol en de NS stations.

“Steeds weer loop ik tegen zaken aan waar de Tweede Kamer over gaat. De ruimtelijke inrichting van Nederland. Ons onderwijsstelsel, schoonmakers die niet tot 67 door kunnen werken, mensen zonder papieren die vaak misbruikt worden door werkgevers, migranten die kwetsbaar zijn ten opzichte van hun baas omdat ze onvoldoende het Nederlands beheersen, etc. Allemaal landelijke politiek. Als vakbondsbestuurder breng ik mijn idealen op het gebied van emancipatie, solidariteit en zelfontplooiing dagelijks in de praktijk. Nu de crisis om zich heen slaat en daarmee de mensen voor wie ik als vakbondsbestuurder strijd het hardst raakt, wil ik die idealen in de Tweede Kamer inzetten.”

Geen opmerkingen: