Pagina's

dinsdag, juni 15, 2010

Een verstandige PvdA-er

Het lijkt bijna onmogelijk, maar dit stukje gaat over Lelystad Airport en een verstandige PvdA-er. Lelystad Airport wil uitgroeien tot een tweede Schiphol met vier miljoen passagiers per jaar. De PvdA in Flevoland is hier lyrisch enthousiast over. Dit kan natuurlijk voor heel veel werkgelegenheid zorgen!
De werkelijkheid is echter heel anders. Het Tweede Schiphol in de Flevopolder levert alleen maar een hoop herrie, luchtverontreiniging en slechts 200 baantjes op. Ook Schiphol zelf ziet het blijkbaar niet zo zitten. De procedures zijn bijna allemaal doorlopen, maar Schiphol weigert tot op heden om ook maar een euro te investeren. En dat is best raar, want ze kregen Lelystad Airport praktisch cadeau.

Geen nood dachten ze bij de PvdA in de provinciale staten van Flevoland, dan trekken we zelf de portemonnee maar weer eens open. Niet dat er wat in zit, maar dat maakt voor de big-spenders van de PvdA natuurlijk niet uit. Gesteund door de ChristenUnie, VVD en het CDA kwam er een motie met een ongedekte cheque.

Maar bij de PvdA in Lelystad zijn ze blijkbaar toch verstandiger. Henk Soomers, de kopman van de Lelystadse PvdA zette het volgende op zijn blog.

De tweede uitgave die me verbaast is dat men wellicht het instellen van luchtverkeersleiding wil gaan financieren. Natuurlijk goed bedoeld en in de hoop dat er dan wat vliegverkeer gaat komen met een werkgelegenheidseffect. Maar het is de vraag of dat in deze tijd kansrijk is en of dat andere investeringen niet een grotere kans bieden op werkgelegenheidseffecten. Schiphol zal zich in de handen wrijven als anderen hun kosten gaan betalen trouwens.


Spijker. Kop. Raak.

Nu 'investeren' in de luchthaven is zo'n beetje het onverstandigste dat je kunt doen.

De reactie van de woordvoerder Peter Pels van de PvdA Flevoland op deze zeer verstandige opmerking van zijn Lelystadse collega: ' tja, wij zijn een open partij met volop ruimte voor afwijkende standpunten'

Geen opmerkingen: