Pagina's

vrijdag, maart 19, 2010

Herinneringsboom voor Cees Meijer

In Zeewolde is op 11 maart 2010 een Hongaarse eik geplant ter nagedachtenis van Cees Meijer. Hij overleed op 9 december 2009, kort nadat hij een Koninklijke Onderscheiding had ontvangen voor zijn niet aflatende inzet voor natuur en milieu in Zeewolde. Wethouder Hendrik de Vries heeft samen met familieleden van Cees Meijer de boom geplant. Het initiatief om de boom te planten is van de gemeente, die op die manier de man eert die reageerde op veel besluiten van de gemeente die mogelijk gevolgen hadden voor natuur of milieu.
De boom is geplant aan de Gelderseweg, ter hoogte van het Jolpad. Dit is een belangrijke ingang van Zeewolde. De boom is geplant op korte afstand van zijn huis, als een soort wachtpost net naast de brug, om goed in de gaten te houden wat er allemaal om hem heen gebeurt.
Cees Meijer overleed in december 2009. In Zeewolde stond hij aan de wieg van Schoon Zeewolde, Stuurgroep Ecologie en Milieu en de plaatselijke afdeling van GroenLinks. Daarnaast was hij voorzitter van het IVN Zeewolde. Sinds 2002 was hij Statenlid voor GroenLinks in de Provinciale Staten van Flevoland.

1 opmerking:

rob alberts zei

Het is mooi als er in nieuw land een herinneringsboom wordt aangeplant.
Famile en vrienden kunnen bij deze boom stilstaan bij de mooie herinneringen.

Ik wens iedereen sterkte bij het verlies van Cees Meijer.

Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost van Rob Alberts