Pagina's

Stem Biddinghuizen


Op 3 maart kunt u weer stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Ik ben kandidaat raadslid voor GroenLinks én inwoner van Biddinghuizen. Ik zal me ervoor inspannen dat ook de belangen van Biddinghuizen in de gemeenteraad van Dronten goed aan bod komen. De gemeente Dronten is tenslotte groter dan alleen de kern van Dronten.

Groei van het dorp
In de afgelopen raadsperiode werd 98% van de nieuwe woningen in de gemeente gerealiseerd in de kern van Dronten. In Biddinghuizen werden er nauwelijks nieuwe woningen gebouwd. Om voorzieningen zoals de bibliotheek, het zwembad, het nog te bouwen Educatieve centrum en een aanbod van winkels te kunnen realiseren of te behouden is groei van Biddinghuizen nodig. Ook voor jongeren die in het dorp willen blijven wonen als zij uit huis gaan zijn woningen nodig. Ik ben voorstander van een beheerste groei van Biddinghuizen zodat het dorpse karakter behouden blijft. De nieuwe wijk De Graafschap moet daarom voortvarend worden opgepakt.

Multifunctioneel centrum
Biddinghuizen krijgt een nieuw educatief centrum. In Biddinghuizen is hiervoor heel veel steun, verschillende groepen en mensen hebben zich hier hard voor ingezet. Wat mij betreft groeit het educatief centrum uit naar een volwaardig multifunctioneel centrum (MFC).

Luchthaven
De luchthaven Lelystad (Lelystad Airport) heeft plannen voor uitbreiding. De start- en landingsbaan moet verlengd worden zodat er grote vliegtuigen zoals Boeings en Airbussen kunnen gaan landen en opstijgen. Het moet een tweede Schiphol worden met vijf miljoen passagiers per jaar. Er zijn zelfs plannen voor een nog grotere luchthaven (tot 12 miljoen passagiers per jaar). Lelystad Airport ligt 10 kilometer van de bebouwde kom van Biddinghuizen. Volgens de laatste plannen gaan de vliegtuigen in Oostelijke richting uitvliegen in de richting van Biddinghuizen dus. Iedereen die graag wil weten wat dat betekent aan geluidsoverlast moet maar eens op bezoek gaan in plaatsen rondom Schiphol. De geluidsoverlast in Biddinghuizen zal groot worden. Ik verzet mij met hand-en-tand tegen de komst van deze luchthaven.

Stem Biddinghuizen
Wilt u dat er goed voor de belangen van Biddinghuizen wordt opgekomen? Stem dan op Frank Pels, nummer 5 van lijst 6.

Frank Pels is geboren en getogen in Dronten. In 1996 ontmoette hij een leuke Biddinghuizense vrouw en sindsdien is hij kind aan huis in Biddinghuizen. In 2007 kwam hij in Biddinghuizen wonen. Frank Pels is actief geweest in de gemeenteraad van Zeewolde voor PvdAGroenLinks. Sinds 2007 is hij actief voor de GroenLinks fractie in de Provinciale Staten van Flevoland.

Klik hier voor meer info over het programma van GroenLinks

Alle berichten over de verkiezingscampagne op FrankPels.nl vind je hier