Pagina's

dinsdag, februari 16, 2010

GroenLinks Dronten wil duurzaam gemeentelijk energiebedrijf

Dronten is een klimaatneutrale gemeente, maar dat is de gemeente afgelopen jaren letterlijk komen aanwaaien door de vele windparken die onze gemeente rijk is. GroenLinks wil dat Dronten een energieleverende gemeente wordt en dat deze energie beschikbaar komt voor haar eigen inwoners. GroenLinks wil investeren in een eigen energiebedrijf. Dit kan bijvoorbeeld betaald worden uit de opbrengsten van de verkoop van de Nuon-aandelen. De gemeente Lelystad en de Provincie Flevoland onderzoeken de mogelijkheid te komen tot een duurzaam energiebedrijf en Dronten moet zich daar wat GroenLinks betreft voortvarend bij aansluiten.

Dronten geeft je de ruimte is de gemeentelijke slogan. Als het aan GroenLinks ligt biedt Dronten ook duurzame energie de ruimte. Door nu te investeren in duurzame energie met een eigen energiebedrijf waarin we aandeelhouder zouden kunnen zijn samen met onze ‘windboeren’, de woningbouwvereniging, buurgemeenten, de provincie en onze inwoners!

Investeren in duurzame energie levert nieuwe banen op! Iedere windmolen die wordt geplaatst levert gemiddeld zeven banen op. Ook ons eigen energiebedrijf levert banen op en kan onze gemeente en provincie aantrekkelijk maken als vestigingsplaats voor ondernemers in duurzame energie. De gemeente zou deze duurzame ondernemers juist moeten stimuleren zich hier te vestigen en partner te worden in het Drontens energiebedrijf. Zodat bedrijven, gemeente en inwoners kunnen profiteren van een vaste en betrouwbare energieprijs van en van de inkomsten die het bedrijf opbrengt. Groen werkt! GroenLinks geeft de energie om duurzaam te ondernemen, duurzaam te wonen en een duurzame gemeente te zijn.

Geen opmerkingen: