Pagina's

dinsdag, november 17, 2009

campagnevergadering


Van de briljante website 'de Jaap':

Zomaar een campagnevergadering van een lokale politieke partij. Aanwezig een stel dames en heren die allen toch wel de 40 gepasseerd zijn. Nou oké dan, in een hoekje zit een jonger lid van de partij.
[..]
Het jongste lid wordt nog stiller dan hij al was. Zijn zomerse kleur, opgedaan tijdens de zomervakantie op Ibiza, verbleekt. Nog even en we gaan op een zeepkist staan, denk hij.

‘Voorzitter, wat dacht u van een zeepkist’, roept een brildragende man met wit haar. Al 20 jaar is hij erbij. Heeft er al wat jaren op zitten in de raad. Zijn monologen zijn alom bekend. Bijna dodelijk zelfs maar niemand die deze man eens het advies zal geven, dat hij zijn plaats eens beter kan opofferen aan een jonger lid vol nieuwe ideeën.

De voorzitter knikt instemming. ‘Ja, een zeepkist is best makkelijk te realiseren. Ik stel voor dat we dat ook maar toevoegen aan ons actieplan zodat iedereen weet dat wij er zijn. Even het lijstje doorlopen, we hebben flyeren, een caravan, de zeepkist en…uhm…’.

De jongste aanwezige twijfelt. Zal hij zijn mond houden? Of toch zijn gedachten over een moderne campagne bekend maken. De twijfel is groot. Want, als de eerder genoemde actie-elementen het campagneplan moeten gaan worden, dan hoeft het voor hem niet meer.

‘Meneer de voorzitter, zou ik even mogen?’ klinkt het bijna mompelend uit zijn mond. Verbaasd kijkt de voorzitter op. ‘Ja natuurlijk, zeg het maar, wat wil jij met ons delen?’

Het jongste lid raapt alle moed bij elkaar.
[..]


Lees het hele artikel op 'De Jaap' (onthoud die naam).

Geen opmerkingen: