Pagina's

zaterdag, mei 09, 2009

Negatieve kijktip: verkiezingsdebat Paul en Witteman

Het verkiezingsdebat bij Pauw & Witteman op donderdagavond was een zooitje. Europese lijsttrekkers roeptoeterden door elkaar heen. Onafgebroken VVD-spambordjes in beeld, en de regie liet het toe. VVD’er Hans van Baalen was de grootste roeptoeter 'Bla bla bla,denk mee, stem op de VVD’.

Ook de lijsttrekkers zelf vonden het geen succes. Judith Sargentini (GroenLinks) laat het volgende weten:

Het was een hectische uitzending. Negen lijsttrekkers in een studio, ga er maar aan staan. Ik kan mij voorstellen dat het voor de kijker niet altijd even duidelijk was waar het debat over ging. Toch ben ik ontzettend blij dat er op televisie nu aandacht wordt besteed aan Europa. Het is belangrijk om aan het Nederlandse publiek te laten zien dat er wat te kiezen valt tijdens de verkiezingen van een nieuwe Europarlement. Ik kreeg een hoop positieve reacties na afloop. Hopelijk heb ik het GroenLinks-geluid goed kunnen overbrengen en mensen kunnen overtuigen om GroenLinks te stemmen. Wat mij betreft gaan de verkiezingen niet om ‘meer’ of ‘minder’ Europa, maar over een ‘groen’ in plaats van ‘grijs’ Europa.


Wim van de Camp (CDA), twitterde haastig: “We moeten ons niet zo snel ergeren. ook niet aan VVD bordjes!!”. SP’er Dennis de Jong blogt over het debat: “Wat een kippenhok!.”

Oordeel hieronder zelf over het debat.

Geen opmerkingen: