Pagina's

maandag, april 13, 2009

Drugs op Urk

Bij Urk denk je aan vis. Maar Urk is de afgelopen jaren ook berucht geworden om het enorme drugs- en drankgebruik onder jongeren. Zembla maakte er al eens een reportage over.
Onlangs werd er door de gemeente een onderzoek uitgevoerd naar het drugsgebruik onder de Urker jeugd. De cijfers logen er niet om. Maar liefst drie keer zoveel drugs verdwijnt er in de Urker neuzen en aderen ten opzichte van het Flevolands gemiddelde.
De onderzoeker had alleen wat kleine vergissingen gemaakt in haar opsomming van de driehonderdvierennegentig geloofsgemeenschappen, kerken, religieuze afsplitsingen en andere strengchristelijke groeperingen die Urk rijk is.
De Christelijke mannenbroeders in de gemeenteraad van Urk grepen deze kleine omissie dankbaar aan om het hele rapport naar de prullenbak te verwijzen en het drugs- en drankprobleem vooral verder te negeren. In onderstaand ontluisterend filmpje wordt verslag gedaan van de behandeling van het rapport in de gemeenteraadscommissie van Urk. Let vooral eens op de lichaamstaal van de verantwoordelijke ChristenUnie wethouder Dittie Hoekstra. Dittie Hoekstra kan de drugsproblematiek voorlopig weer even keihard negeren om zich met belangrijkere zaken bezig te houden, zoals het opstellen van gemeentelijk beleid om seks voor het huwelijk te voorkomen.

Een oplossing voor de drugs- en drankproblemen op Urk wordt de komende vijftig jaar niet verwacht.Geen opmerkingen: