Pagina's

dinsdag, maart 03, 2009

“Gereguleerd, da’s niet verkeerd”

Bericht op website De Speld:


“Gereguleerd, da’s niet verkeerd”
PvdA en GroenLinks samen voor meer regels


De PvdA en GroenLinks beginnen een gezamenlijk offensief om het aantal wetten en regels in Nederland te verhogen. Met de slogan “Gereguleerd, da’s niet verkeerd” presenteren de twee politieke partijen hun plannen vandaag in perscentrum Nieuwspoort. Ze gaven meteen al enkele voorbeelden van de creatieve en speelse nieuwe wetten die ze willen gaan invoeren. Ook de burger wordt betrokken bij de ‘legislatieve lente’.
Woordvoerder namens de PvdA is Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester. Het invoeren van regels hoeft niet moeilijk te zijn, zegt zij. “Het is belangrijk om misstanden meteen en als het ware reflexmatig om te zetten in een wet.” Bouwmeester komt met een voorbeeld. “Laatst heb ik nog een mooi nieuw verbod ingevoerd. Veel kinderen onder de 16 drinken teveel. Dan kun je de ouders erop aanspreken, of de kinderen zelf verantwoordelijk stellen voor hun gedrag. Maar ik dacht: zijn daar nog geen regels over?” Al snel had Bouwmeester iets bedacht: bij supermarkten die meer dan drie keer de fout in gaan en per ongeluk drank aan een 15-jarige verkopen, wordt de alcoholafdeling tijdelijk gesloten. “Een sluitende controle is bijna onmogelijk en de alcoholdrinkende jongeren gaan gewoon naar een andere supermarkt, of ze laten oudere vriendjes of familieleden drank voor ze kopen, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat er een regeltje bij is”, aldus een verheugde Bouwmeester.

“We kunnen niet genoeg regels en wetten hebben in dit land”, beaamt Kees Vendrik, parlementariër namens GroenLinks. “We hebben er al een hele hoop en dat is natuurlijk mooi. Maar wat mij betreft kunnen we in de komende vier jaar makkelijk toe naar een verdubbeling.” [..]


Lees verder op De Speld>>

Geen opmerkingen: