Pagina's

Dorhout Mees op verkniptlandschap.nl


Dorhout Mees is een luxe activiteitencentrum annex hotel-restaurant nabij Biddinghuizen. Hier kan men terecht voor golfen, paardrijden, schieten en andere buitenactiviteiten. Sinds kort heeft Dorhout Mees ook een buiten toerijsbaan, FlevOnice geheten. Het complex is mooi in het groen gelegen, grenzend aan de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) van Flevoland.

Kortgeleden is de golfbaan van Dorhout Mees uitgebreid met een zogeheten Schotse baan van 9 holes. Deze baan is aangelegd op de laatste ontbrekende schakel van de Ecologische Hoofdstructuur in het gebied. De EHS wordt door de golfbaan verbroken. Oplossing is het verlies aan natuur te compenseren, zodat er een alternatieve route ontstaat. De doorgaande verbinding blijft zo behouden. De initiatiefnemer, Dorhout Mees, weet zich gesteund door de gemeente Dronten en provincie Flevoland en legt het verzoek tot compensatie naast zich neer. Hiermee is de weg vrij om ontbrekende delen van de EHS niet met nieuwe natuur, maar met golfbanen in te vullen.
Natuur en Milieu Flevoland is bij de Raad van State in beroep gegaan vanwege het besluit van Gedeputeerde Staten om het bestemmingsplan goed te keuren. Ook Natuurmonumenten en Milieugroep Dronten hebben deze stap genomen.

Uiteraard is dit schoolvoorbeeld van het verknippen van het landschap ook genomineerd op www.verkniptlandschap.nl.

Geen opmerkingen: