Pagina's

zondag, mei 18, 2008

Quote: Brussen over de PvdAToch is het raar: de PvdA is juist zo’n betrouwbare partij. PvdA’ers zijn helemaal niet van die ruggengraatloze draaikonten zoals ooit de petpartij D66. De PvdA komt juist altijd alle beloftes na. Zoals gratis kinderopvang. Een onderzoek naar de Irak-oorlog. Het handhaven van het ontslagrecht of het tegengaan van een verruiming van de wet op Godslastering. Van de meeste partijen kun je zeggen dat ze regelmatig kiezersbedrog plegen maar de PvdA, nee, die staan nog ergens ergens voor. Voorwaarts! Niet vergeten! Ontwaakt! Marcel van Dam!
[...]
Wat ook vreemd is, is dat minister Vogelaar, minister Bos en premier Jan Peter Balkenende in de top drie staan van “regenten waar echt helemaal niemand meer op zit te wachten”. Toch alledrie bewindslieden met een daadkrachtige uitstraling. Echte Grote Leiders. Betrouwbaar, sterk, sociaal en betrokken. Niet het type minister dat, ik noem even wat, finaal dichtslaat als Rutger van GeenStijl.nl een kinderlijk eenvoudige vraag stelt. En al helemaal niet het soort van bewindslieden die Nederland een oorlog in zouden rommelen en doof zouden zijn voor massale en oorverdovende kritiek uit de samenleving.


Bert Brussen schreef weer eens een ouderwets scherpe column over de PvdA met haar 18 (?) zetels in de peiling. Mooi leesvoer voor de zondagavond. Het hele artikel staat op Bbrussen.nl natuurlijk.

Geen opmerkingen: