Pagina's

vrijdag, juni 15, 2007

Sex voor het huwelijk is bah

Graag even aandacht voor Ditie Hoekstra, wethouder voor de ChristenUnie op Urk. Zij is van mening dat sex voor het huwelijk niet mag. In een radio-interview met omroep Flevoland meldt Ditie dat het in een christelijk dorp belangrijk is dat er wordt geleefd volgens de regels van de kerk. Seks voor het huwelijk wordt daarom afgekeurd. Ze wil daarom gemeentelijk beleid gaan maken om sex voor het huwelijk tegen te gaan. Hoe dit beleid er precies uit moet gaan zien, wist zij nog niet melden. In de Spits van vandaag kan ze alvast wat idee├źn voor dit beleid opdoen.

Ik vrees dat mevrouw Hoekstra de weg een beetje kwijt is. Het al dan niet hebben van sex voor het huwelijk is gelukkig geen aangelegenheid voor een gemeente of een andere overheid. Op Amerikaanse toestanden zitten we niet wachten. In de USA kan een
17-jarige jongen tien jaar gevangenisstraf krijgen vanwege een vrijpartij met een 15-jarig meisje. En dit was geen verkrachting of zo, maar gewoon een vrijwillige normale vrijpartij tussen twee tieners.

Het CDA op Urk is echter wakker en heeft de wethouder op de vingers getikt. Nu de rest van de gemeenteraad nog. Mevrouw Hoekstra kan zich maar beter heel snel bezig gaan houden met zinvol jeugdbeleid. Zo heb ik wel eens horen fluisteren dat het drugsgebruik en alcoholgebruik onder de Urker jeugd een beetje hoger dan het landelijke gemiddelde is.

Geen opmerkingen: