Pagina's

donderdag, februari 15, 2007

Wilders uit de bocht (2)

Deel 2 van wat waarschijnlijk een lange serie gaat worden.

Vandaag in aflevering 2 van deze treurige serie:

(www.volkskrant.nl)
DEN HAAG - De Partij voor de Vrijheid (PVV) van Geert Wilders heeft donderdag tumult veroorzaakt in de Tweede Kamer met een poging de benoeming van de staatssecretarissen van Sociale Zaken en Justitie, Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak, tegen te houden. Volgens de PVV moeten bewindslieden één nationaliteit hebben. Aboutaleb (van Marokkaanse origine) en Albayrak (van Turkse komaf) hebben ook de nationaliteit van het land van herkomst.

De Kamer beschouwde de motie van de PVV als een onfrisse actie ter beschadiging van de aanstaande PvdA-staatssecretarissen van Sociale Zaken en Justitie, Aboutaleb en Albayrak.

PVV-Kamerlid Sietse Fritsma, oud-medewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst, uitte vanachter het spreekgestoelte ernstige verdenkingen jegens de twee beoogde bewindslieden, maar ook tegen alle Kamerleden met een dubbele nationaliteit.

Fritsma betoogde dat bewindspersonen die naast de Nederlandse nationaliteit ook een paspoort hebben van een ander land onbetrouwbaar zijn. Volgens hem zullen zij in geval van een loyaliteitsconflict de belangen van hun land van herkomst laten prevaleren boven het belang van Nederland.

Bijzonder onfris van de PVV en bovendien in strijd met de wet. In Nederland worden aankomende staatssecretarissen beoordeeld op hun politieke ideeen en kwaliteiten, en niet op het feit of ze man, vrouw, wit, geel, bruin, zwart of Marokkaan zijn.

Als we het toch over politici hebben: ik zie liever geen vrouwenmishandelaars, stalkers, fraudeurs en extreemrechts t**g in de bankjes van de tweede kamer. Maar dat schijnt bij de PVV geen selectiecriterium te zijn.........Geen opmerkingen: