Pagina's

vrijdag, februari 23, 2007

Bouw heeft het nog niet begrepen

In de bouw wordt het steeds moeilijker om de vacatures te vervullen. Hoog tijd dus om de blik wat te verruimen en ook naar vrouwen te kijken voor vacatures in de bouw (projectleider, calculator, ....). Het percentage vrouwen in de bouw is op dit moment 6 procent. Een recent onderzoek van Bouwnetwerk over het dramatisch lage aantal vrouwen dat doorstroomt naar de top van de bouw, deed vele bouwbedrijven opschrikken, zich schamen en eerlijk en oprecht beterschap beloven. Hier en daar wordt zelfs af en toe voorzichtig het woord ‘parttime werk’ in de mond genomen. Langzamerhand lijkt het door te dringen tot de bouwsector dat vrouwen niet alleen geschikt zijn om de telefoon op te nemen, koffie in te schenken en te fungeren als decoratie aan de muur van de bouwkeet, maar dat Nederland heel veel vrouwen zijn, die zeer geschikt zouden zijn voor een baan in de bouw.

Helaas hebben nog niet alle bedrijven het begrepen. Hierboven is de voorkant van de persmap van gevellijmbedrijf Tweha weergegeven. Zo wordt het natuurlijk nooit wat met vrouwen in de bouw....

1 opmerking:

Anoniem zei

ik werk nu enige tijd in de bouw en vind deze reclame niet storrend als je goed bent doen ze ook goed en normaal terug er zij toch ook man onvriedelijke fotos je moet niet overal te zwaar aan tillen.
groet joyce