Pagina's

zaterdag, februari 11, 2012

Quote: Stop het geldverslindende JSF-projectArjan El Fassed (GroenLinks) legt op Dejaap.nl uit waarom we nu eindelijk eens moeten stoppen met het onnodige en geldverslindende JSF-project. Het hele artikel staat hier.
Missers, technische problemen en berichten over stijgende kosten bereiken ons week in, week uit. Het Joint Strike Fighter-programma (JSF) ligt al jaren achter op schema. “Een schandaal en een tragedie,” zo noemde Republikein John McCain het duurste Amerikaanse wapenprogramma uit de geschiedenis. In steeds meer deelnemende landen wereldwijd wordt niet alleen openlijk getwijfeld aan het JSF-project, maar worden ook toestellen afbesteld. Toch houdt ons kabinet zonder enige twijfel vast aan dit geldverslindende project, waar voor andere landen duidelijk is dat een goede afloop niet te verwachten valt.
De wereldwijde economische crisis maakt dat landen de broekriem aanhalen. Maar niet alleen bezuinigingen noodzaakt de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Italië en Australië om minder toestellen aan te schaffen, ook de technische en financiële onzekerheden in het JSF-programma maakt het voor landen niet eenvoudig om door te gaan. Zij kunnen het geld wel beter besteden. Alleen Nederland, het braafste jongetje in de Amerikaanse klas, blijft zitten. Gevolg is dat de kosten voor de JSF stijgen en wij nog meer gaan betalen.

1 opmerking:

Hans Verbeek zei

Eén op de 3 Amerikaanse gevechtsvliuegtuigen is een onbemand vliegtuigje, een drone of UAV.
http://www.ipsnews.be/artikel/een-op-drie-amerikaanse-gevechtsvliegtuigen-robot