Pagina's

zondag, januari 23, 2011

Jeroen Kok in 'over Flevoland gesproken'

Jeroen Kok, lijsttrekker GroenLinks Flevoland in het programma 'over Flevoland gesproken' over duurzame energie, het Oostvaarderswold, de lijstverbinding met D66, belastingen, Lelystad Airport, de mogelijke nieuwe militaire / politiemissie naar Afghanistan en een eventuele deelname aan het college na de provinciale statenverkiezingen. 






Kandidaten Provinciale Statenverkiezing Flevoland

En dan hier (PDF alert) de lijst met alle kandidaten waarop gestemd kan worden bij de verkiezing van de Provinciale Staten van Flevoland.

zaterdag, januari 22, 2011

Top GroenLinks Flevoland tegen missie Afghanistan

De kandidaat Provinciale Statenleden Jeroen Kok (lijsttrekker), Frank Pels (2), Simon Miske (3), Indira Draijer (4), Judith Staalman (5) en Sander Lochtenberg (6) van GroenLinks zijn tegen een nieuwe uitzending naar Afghanistan. Ook de huidig fractievoorzitter en statenlid Adilia Roda is die mening toegedaan. Zij roepen de Tweede Kamerfractie van GroenLinks in Den Haag op om tegen het plan te stemmen. De (kandidaat) Statenleden hebben grote moeite met het militaristische karakter van de nieuwe missie. "We willen absoluut niet in een guerrillaoorlog terecht te komen. Zo'n oorlog is niet te winnen en kost alleen maar onnodige slachtoffers” zegt Jeroen Kok die lijsttrekker is voor GroenLinks voor de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart a.s.

Kok vindt het een prima zaak dat binnen zijn partij een discussie is losgebrand over Afghanistan. "Alle leden kunnen hun mening geven en met de Tweede Kamerfractie in discussie gaan. Zo hoort de partijdemocratie ook te werken. En dit is onze mening", aldus Jeroen Kok.

De Flevolandse (kandidaat) Statenleden hebben er begrip voor dat de Tweede Kamerfractie niet meteen nee zegt en eerst een hoorzitting in de Tweede Kamer wil afwachten. "Het onderwerp leent zich er niet voor om al te gemakzuchtig ja of nee te zeggen. Maar binnen deze zorgvuldige afweging is geen ruimte voor naïviteit. Daarvoor liggen de politieke overtuiging en doelstellingen van GroenLinks te ver af van die van het kabinet” aldus Kok.
De omstreden missie die het Kabinet voorstelt zou gaan om 40 civiele politiefunctionarissen, 20 marechaussees, 165 politietrainers en 125 militairen om hen te beschermen. Daarnaast nog 120 mensen aan personeel om vier F-16's in de lucht te houden en eventuele aanvallen te helpen afslaan. De missie in Kunduz moet lopen van halverwege dit jaar tot halverwege 2014. Bij de missie zou grondig moeten worden samengewerkt met Duitsland. Duitsland heeft de leiding over de NAVO-troepen. Het kabinet moet steun vinden bij de oppositiepartijen omdat gedoogpartij PVV tegen is.
“Zo’n missie lijkt in de verste verte niet op een civiele operatie. Als je een civiele operatie wilt uitvoeren dan stuur je vrachtvliegtuigen met bouwmaterialen voor scholen en geen gevechtsvliegtuigen met scherpe patronen” alsdus Kok.

Als de Tweede Kamerfractie van GroenLinks het kabinetsplan niet steunt zal er geen meerderheid in het Parlement zijn voor dit plan.

donderdag, januari 20, 2011

Deze partijen doen mee aan de verkiezingen

En we weten het eindelijk. Ik kreeg zonet het proces-verbaal van het centraal stembureau.

De volgende partijen doen mee aan de verkiezing voor de Provinciale Staten van Flevoland op 2 maart 2011.


  1. VVD
  2. CDA
  3. PvdA
  4. SP
  5. ChristenUnie
  6. GroenLinks
  7. SGP
  8. Partij voor de Dieren
  9. D66
  10. PVV
  11. 50Plus
  12. Leefbaar Almere
De volgende lijstverbindingen zijn tot stand gekomen om een betere kans op restzetels te hebben. 

  • SGP (7) & ChristenUnie (5)
  • D66 (9) & GroenLinks (6)

maandag, januari 17, 2011

Filmpje GroenLinks Flevoland

Lijsttrekker GroenLinks Flevoland (Jeroen Kok) vertelt kort en krachtig hoe het zit.

Vragen aan Gedeputeerde Staten over subsidie MFG Biddinghuizen

De komst van het multifunctioneel gebied (MFG) in Biddinghuizen is uiterst onzeker door het vervallen van een provinciale subsidie van € 1.000.000,=. De statenfractie van GroenLinks is hierdoor onaangenaam verrast. Statenlid Adilia Roda van GroenLinks heeft hierover vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten.

“In het MFG Biddinghuizen worden verschillende functies gecombineerd zoals bijvoorbeeld een bibliotheek, een drietal scholen, een aantal steunpunten en sociale voorzieningen” aldus Roda. “Door deze functies efficiënt te combineren wordt tijd en geld bespaard, waardoor voorkomen wordt dat zulke voorzieningen verdwijnen uit de relatief kleine kern van Biddinghuizen. Dit is van groot belang voor de leefbaarheid.”

De subsidie is opgenomen in de begroting van de provincie en wordt grotendeels gefinancierd van Europese gelden. Bij onderbesteding van Europese gelden, dienen deze weer terug betaald te worden. “Om onderbesteding te voorkomen doordat er bijvoorbeeld een project uitvalt of vertraagd wordt, is besloten meer projecten in aanmerking te laten komen voor deze regeling” volgens Roda. “Hierbij is echter nooit aangegeven dat dit ten koste zou gaan van bestaande projecten zoals het MFG. Het MFG is een rijdende trein, de tijdelijke noodgebouwen die voor de bouw nodig zijn, zijn al geplaatst!”. GroenLinks vraagt opheldering over deze gang van zaken en roept het college van Gedeputeerde Staten op naar alle mogelijkheden te kijken om het MFG alsnog door te laten gaan.

Meer informatie hier.

GroenLinks en D66 gaan lijstverbinding aan in Flevoland

GroenLinks en D66 gaan in Flevoland een lijstverbinding aan voor de komende Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart. De twee partijen hopen zo samen hun kansen op een restzetel te vergroten. Uiteraard houden beide partijen ieder een eigen programma, kieslijst en dus hun eigen identiteit.

“Samen hebben we een grotere kans op een restzetel dan afzonderlijk,” aldus D66-bestuursvoorzitter Niels Abcouwer, “door samen op te trekken hopen we na de verkiezingen sterker te staan”.  GroenLinks bestuurslid Leo Broekhuis geeft aan dat er geen inhoudelijke afspraken over politieke standpunten zijn gemaakt. “We laten met de lijstverbinding zien dat we graag willen samenwerken,” zegt Broekhuis. “De verwachting is dat de komende vier jaar regelmatig samen op te kunnen trekken ondanks verschil van mening over sommige onderwerpen.”

De verdeling van zetels volgens de kieswet geeft partijen of lijstverbindingen met meer zetels een grotere kans om een restzetel te krijgen. Die restzetel(s) worden dan op basis van het aantal stemmen toegekend aan de partijen van de verbonden lijsten.

De verkiezingen van 2 maart gaan niet alleen over de provincie. De samenstelling van de eerste kamer wordt ook bepaald door de uitslag van de Statenverkiezingen.

maandag, januari 10, 2011

CDA Flevoland dolenthousiast over boktorren



Wie legt het CDA in Flevoland (@) even uit dat je NIET blij met boktorren moet zijn.

zondag, januari 02, 2011

Radio GroenLinks

Maandagavond 3 januari is onze lijsttrekker Jeroen Kok van 18.30 uur tot 19.00 uur te beluisteren in het politieke discussieprogramma 'Forum' van omroep Flevoland. Hij gaat in discussie met Rienk Bogerd die onlangs - na 15 jaar - afscheid nam als Statenlid van de SGP. De discussie gaat over de zin en onzin van de Statenverkiezingen. En zijn het eigenlijk niet stiekem landelijke verkiezingen?

Het jongste kandidaat Statenlid van Flevoland

Met haar 17 jaar timmert Indira Draijer al behoorlijk aan de weg. Ze wil graag in de provinciale staten van Flevoland voor GroenLinks. Met haar vierde plek op de lijst van GroenLinks maakt ze een serieuze kans. Indira Draijer gebruikte de politieke rustige periode tussen kerst en oud-en-nieuw voor een interview op omroep Flevoland en op SBS6.

FLstemt (#FLstemt)

#FLstemt is de (afgesproken) hashtag op twitter voor de statenverkiezing in Flevoland.

Daarom heb ik net de domeinnaam FLstemt.nl geclaimd. Hij was - tot mijn verbazing - nog gewoon beschikbaar.