Pagina's

maandag, april 18, 2011

*brekend* Lowlands wil Biddinghuizen verlaten

Aanleiding voor het mogelijke vertrek van Lowlands uit Biddinghuizen is het voornemen om de toeristenbelasting bijna te verdubbelen.

Lowlands-woordoerder Bente Bollmann geeft toe dat de organisatie met een vertrek heeft geschermd. "Dat is iets wat we hebben geroepen. Er zijn meer terreinen in Nederland en ook daarbuiten." [..]"We zijn in gesprek met de gemeente over hoe dat moet en wat voor gevolgen dat zou hebben", laat Bollmann weten. "We zijn voor iedere overnachting op de camping belasting verschuldigd." Een verhoging van die belasting zal doorberekend worden in de ticketprijs voor Lowlands. "Meestal stijgt de ticketprijs ieder jaar, de afgelopen jaren met een tientje. Dat komt omdat de productiekosten omhoog gaan en dit zijn ook extra kosten. Maar het is onzinnig om daar nu wat over te zeggen, omdat we nog in overleg zijn."
De extra kosten voor toeristenbelasting komen nog bovenop de verhoging van het BTW-tarief voor podiumkunsten, die Lowlands-bezoekers volgend jaar ook voor het eerst zullen voelen. Vorige maand werd Lowlands nog onaangenaam verrast door de 'patseraanpak', die het Openbaar Ministerie in Flevoland voor festivalbezoekers wil introduceren.
Bron

Geen opmerkingen: