Pagina's

dinsdag, april 27, 2010

Quote: noblesse oblige

Aan de redactie van Zembla: Noblesse Oblige. U dicht uzelf de wijsheid toe om de Boze Tovenaar van Den Haag te kunnen ontmaskeren. Maar doe het dan wel goed. Het is niet zo moeilijk op intelligente wijze te laten zien dat de PVV schadelijk is voor Nederland, dat 80% van haar eigen aanhang onder haar bewind zwaar benadeeld zou worden en dat Wilders gebruikmaakt van aantoonbare ongerijmdheden in zijn retoriek. U doet nu echter hetzelfde.


Aldus Samir Bashara - raadslid voor Groen Links in Hoorn - naar aanleiding van de tendentieuze uitzending van Zembla over Geert Wilders.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

zondag, april 25, 2010

Smeergeld?

Tjonge, liep ik hier in Flevoland een beetje te mopperen op wat gerommel met de kilometers van de dienstauto van de gedeputeerden of wat snoepreisjes.

In Noord Holland pakken ze het weer groots aan. Oud-gedeputeerde van Noord-Holland Ton Hooijmaijers (VVD) heeft volgens justitie minstens voor 1,8 miljoen euro aan steekpenningen aangenomen, zo meldde Nova.

dinsdag, april 20, 2010

Gerommel met grond in Zeewolde?

De Key laat een forensisch onderzoek uitvoeren naar een aantal vastgoedtransacties. Dat heeft een woordvoerder van de Amsterdamse corporatie bevestigd.
[..]
De Key spendeerde 39 miljoen euro aan weilanden in Zeewolde die niet bebouwd konden worden en met 26,5 miljoen euro moesten worden afgewaardeerd. Een bedrijf van Klaas de Ruiter - de voormalige topman van AM - verkocht grond in Zeewolde in 2005 voor 25,9 miljoen euro aan De Principaal.

Op dezelfde dag had De Ruiter de grond gekocht van een boer voor 22,6 miljoen euro. In één dag, zo becijferde het FD, behaalde De Ruiter een winst van 3,2 miljoen euro, samen met Jan Schep, een andere grondhandelaar die bij de transactie betrokken was. De Ruiter zou daarbij volgens de krant geen risico hebben gelopen.


Bron: Vastgoed.nl

Portret: Femke Halsema

maandag, april 12, 2010

Verkiezingsprogramma als MP3

Ik heb Claire eens lief aangekeken en ze heeft het ontwerp verkiezingsprogramma van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen even voor me ingesproken. Het verkiezingsprogramma is als handzaam en milieuvriendelijk MP3 bestand hier te downloaden. Handig om af te luisteren in de auto, onder het strijken, afwassen, hardlopen, fietsen, .....