Pagina's

zondag, december 06, 2009

Koninklijke onderscheiding voor Cees Meijer


Op 5 december 2009 was er een onverwachte verrassing voor ons: Cees Meijer, statenlid voor Groenlinks in Flevoland, kreeg een Koninklijke onderscheiding. Hij werd zaterdag 5 december Koninklijk onderscheiden door burgemeester Gerrit Jan Gorter. Cees Meijer is nu Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ondanks het feit dat dit pas de avond van tevoren bekend werd, was de raadzaal van Zeewolde eigenlijk te klein. Er waren stoelen bijgezet, maar toch moesten er nog mensen staan. Vele kennissen, familie, gemeentelijke en provinciale politici, mensen van StEM, de bomenstichting en IVN waren op de gebeurtenis afgekomen. Femke Halsma schreef hem een brief die werd voorgedragen.

Vanuit de provinciale fractie kennen wij Cees vooral als een bevlogen Statenlid. Hij is een wandelende kennisbank en ideeëngenerator, vooral op het gebied van duurzame energie, ruimtelijke ordening, natuur & milieu en luchthaven Lelystad. Maar Cees deed nog zoveel meer. Hij was de drijvende kracht achter de Roode Schuur en IVN Zeewolde. Ook was hij op landelijk niveau actief bij het IVN. Daarnaast was hij één van de oprichters en zeer actief lid van de stuurgroep ecologie en milieu (StEM).

Hij richtte in 1991 'Schoon Zeewolde' op en hij raakte bekend door het succesvolle protest tegen de komst van het PVC- verwerkend bedrijf Balamundi naar Zeewolde. In Zeewolde was hij al vanaf 1995 (!!) één van de drijvende krachten tegen de uitbreiding van Lelystad Airport tot een tweede Schiphol.

In 1999 richtte hij de lokale afdeling op van GroenLinks in Zeewolde en is sindsdien voorzitter van deze afdeling. Paul Rosenmöller reisde hiervoor destijds speciaal af naar Zeewolde. In 2002 was Cees lijsttrekker voor GroenLinks in Zeewolde voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij kwam slechts circa 30 stemmen tekort voor een gemeenteraadszetel. Cees zat echter niet bij de pakken neer en zorgde voor een lijstverbinding met de PvdA. PvdAGroenLinks won in 2006 bij de gemeenteraadsverkiezingen drie zetels in Zeewolde. Cees is betrokken bij de gemeenteraadsfractie, maar hij nam zelf geen zitting in de gemeenteraad. Hij zat namelijk vanaf 2003 al voor GroenLinks in de provinciale staten.

Vanuit de Provinciale Statenfractie zijn wij zeer trots op Cees. Cees heeft zich altijd enorm ingespannen voor een beter milieu en de natuur. Niet alleen binnen GroenLinks, maar ook daarbuiten. Deze onderscheiding was eigenlijk gepland voor april, maar is vervroegd vanwege de ziekte van Cees. Wij willen iedereen bedanken die zich heeft ingezet om deze Koninklijke onderscheiding in een zo'n kort tijdbestek te organiseren.

Adilia Roda
Ellen van den Berg
Frank Pels
Frans van Schoot
Simon Miske

Geen opmerkingen: