Pagina's

donderdag, december 17, 2009

Femke Halsema wint prestigieuze prijs

Femke Halsema wint de prestigieuze Frontaal Naakt Award. Volkomen terecht, vindt ze zelf. “Ik verdedig als één van de weinigen in Nederland ook het recht op vrije meningsuiting van mensen met wie ik het oneens ben.”Meer op Frontaal Naakt.

3 opmerkingen:

Brian4all zei

Ja, leuk hoor, maar als het verdedigen van andermans meningsuiting het enige is dat ze doet, dan hebben we weinig aan haar. Ze zou zelf met sterke linkse meningen moeten komen, i.p.v. dat softe gedoe van lief zijn voor je tegenstander.

Overigens was ze intern, op het landelijk congres, niet bepaald zo lief voor haar eigen leden. Ze schoffeerde Kritisch GroenLinks als "zeurpieten" (zie o.a. haar twittergeschiedenis) en schoffeerde ze daar de "belachelijke" Commissie die Rene Danen in het gelijk stelde (dat de partijvoorzitter zich niet met de interne verkiezingscampagne had mogen bemoeien! en dat heeft hij wel gedaan: tegenadvies uitbrenen en dreigen met opstappen als Danen gekozen zou worden).

Nee, GroenLinks heeft een beter leider nodig dan Halsema. Halsema draait GroenLinksers de soep in, en GroenLinks naar rechts.

Frank Pels zei

@brain4all

Bij je opmerking over de gang van zaken rond de kandidatuur van Rene Danen kan ik me nog vaag wat voorstellen.

Voor het overige geldt dat er verschillende meningen binnen GroenLinks zijn. Er wordt hiervoor volop ruimte geboden om deze voor het voetlicht te brengen (dit betekent overigs niet dat je dan in alles je zin krijgt). Dat zien we bij andere partijen wel anders. Binnen het CDA zitten ze over het algemeen braaf ja te knikken en dan hebben we het nog niet eens over partijen als de SP en de PVV die zo'n beetje alles van bovenaf opleggen.....

Bij je opmerking over GroenLinks die 'rechts' wordt haak ik af.

Brian4all zei

Mijn laatste zin doelt op: Halsema draait GroenLinks naar rechts. Of het haar lukt hangt af van de leden.

Ik zie steeds meer overeenkomsten tussen Halsema en Marijnissen. Mak maken, belachelijk maken en mannetjespolitiek. Bovenstaande taferelen zijn er voorbeelden van.