Pagina's

donderdag, januari 01, 2009

Burgerinitiatief 'Meer plezier met minder vuurwerk'

Arno Bonte en David Rietveld zijn een petitie gestart om het voorstel 'meer plezier met minder vuurwerk' op de agenda van de Tweede Kamer te krijgen. In plaats van de huidige situatie waarin iedereen zijn eigen vuurpijlen afsteekt, gaat dit voorstel ervan uit dat er per gemeente met oud en nieuw één of meer centrale vuurwerkshows worden georganiseerd, waar het vuurwerk wordt afgestoken door professionals. Zou hou je volgens de initiatiefnemers op een veilige, schone en minder luidruchtige manier de vuurwerktraditie in stand.

Zelf heb ik niet zo last van vuurwerk en gelukkig is mijn hond ook redelijk vuurwerkproof, maar er zijn ook veel mensen en dieren die er veel last van ondervinden. Daarom ben ik benieuwd wat de Tweede Kamer gaat besluiten als dit voorstel daadwerkelijk behandeld wordt. Maar daarvoor moeten er natuurlijk wel voldoende digitale handtekeningen verzameld worden, en dat kan door hier te ondertekenen.

Update: en het kon natuurlijk niet uitblijven, er is inmiddels ook een petitie 'vuurwerk moet blijven!'. Wat is democratie toch mooi....

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Het ondertekenen van de petitie is niet mogelijk, vanwege het feit, dat de link niet werkt!!
Een loffelijk streven dat ik volkomen onderschrijf, maar dan moeten zaken wel werken.

Anoniem zei

Je petitie is onzichtbaar. Hoe nu verder? Zo snel laat je je toch niet van het web knallen? Gooi het landelijk in de partij. Als het milieu- en overlastaspect de boventoon viert moet dat aanslaan. Dat Nederland in staat van oorlog verkeerd met oudjaar met honderden 112- meldingen met miljoenenschades is echt niet te verkopen. Steek vuurwerk wijkgericht of plaatsgericht af. Dan zorg je ook voor meer cement in de wijk in plaats dat de boel letterlijk wordt verknald.

Frank Pels zei

Het is niet mijn petitie, ik link er alleen naar door.

E.a. functioneert overigs op dit moment goed.

Wel vond ik nog dit bericht:

server heeft zich verslikt

01-01-2009

De server van petities.nl heeft zich verslikt in het versturen van duizenden e-mails in korte tijd. Om 10:00 op 2 januari stonden er nog enkele duizenden in de wachtrij.

Mocht u niet direct een e-mail ontvangen dan hoeft u het probleem dus niet aan uw kant te zoeken. U kunt erop vertrouwen dat u vroeg of laat de bevestigingse-mail ontvangt. U kunt eventueel zelf controleren of uw ondertekening is aangekomen door opnieuw te ondertekenen met hetzelfde adres. Als u een foutmelding krijgt dat u al heeft ondertekend dan staat de bevestigingsmail nog in de wachtrij.

Onze excuses voor de tekortschietende dienstverlening. We werken aan verbeteringen.

Frank Pels zei

De servers van Petities.nl hebben het inderdaad erg zwaar.

Zie bericht 'Petities.nl bezwijkt onder belangstelling'.

Anoniem zei

Ik sta achter het initiatief. Minder vuurwerk geeft in de eerste plaats minder vervuiling. Als iedereen zich aan de regels zou houden zou het niet zo vervelend zijn, een beperkte tijd knallen, maar in dit land is er veel te weinig controle op naleving ervan en velen hebben overal lak aan. Zodoende gebeuren ongelukken en wordt veel overlast veroorzaakt.